08.05.2019

Center for Sundhed i Holstebro, som åbnede sidste år, løb med prisen som ”Årets sundhedsbyggeri 2018” ved en konference i København afholdt af Nohrcon, der også står bag hæderen.

En jury med fageksperter og brugere havde udvalgt fem nye sundhedsbyggerier i Danmark til offentlig afstemning blandt borgere i hele landet. Spændingen blev udløst den 8. maj under en konference om fremtidens sundhedsbyggeri, da Nohrcon afslørede Center for Sundhed som vinder.

Sammen med byggeriets totalrådgiver Arkitema Architects modtog projektleder Winnie Munk fra Holstebro Kommune prisen i form af et diplom og rosende ord.

- Vi er meget stolte over prisen og vil gerne sige tak til alle, der stemte på Center for Sundhed. Vi ser udnævnelsen som et skulderklap for et meget højt ambitionsniveau hos region og kommune. Byggeriet er virkelig noget folk lægger mærke til. Når der er rundvisning, får vi mange positive reaktioner, hvor gæster og borgere både er overraskede og benovede over bygningens fremtoning, funktioner og kvaliteter. Selv om det et er lyst rum, fremstår det ikke klinisk. Det er flot og stort, men også imødekommende og overskueligt, siger Jens Kristian Hedegaard (V), der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Holstebro Kommune.

- Det er en fortjent hæder til et flot og funktionelt byggeri, der samler en lang række vigtige kommunale og regionale sundhedstilbud. Jeg vil gerne ønske tillykke til borgerne, der bruger huset og til de ansatte, som kommer der hver dag, siger Annette Roed (S), der er formand for udvalget for Nære Sundhedstilbud i region Midtjylland.

Formålet med kåringen af ”Årets sundhedsbyggeri” er at sætte ekstra fokus på de projekter, der tjener som eksempel for andre, så fremtidens hospitaler, plejeboliger og sundhedscentre kan bygge videre på erfaringer og positive resultater. Arkitekter og andre byggefolk samt sundhedsaktører i regioner og kommuner deltog i konferencen. Nohrcon ApS er en af Danmarks førende udbydere af kurser og konferencer om byggeri og offentlige udbud.

Det siger juryen bl.a. om Center for Sundhed:


“Smuk, fleksibel ramme om en bred vifte af sundhedstilbud. Det er lykkedes at skabe adskilte enheder med et samlende midtpunkt, som både offentlige og private, akutte og dagligdags sundhedstilbud og psykiatri vil kunne se sig selv i. Meget smuk løsning, hvor alle funktioner bliver ligeværdige.”

“Rigtig flot arkitektur og jeg kan rigtig godt lide tanken bag byggeriet. Alt inden for sundhed er samlet ét sted, hvilket gør det lettere for brugerne at forholde sig til.”

Nyt koncept for rundvisninger i støbeskeen

I næsten et år har forskellige grupper og tusindvis af borgere fået rundvisning i bygningen. Denne service ønsker Center for Sundhed at forlænge efter sommerferien, primært med frivillige guider.

Center for Sundhed er ejet af Holstebro Kommune og Region Midtjylland. Få mere at vide om det nye sundhedshus i Holstebro på www.centerforsundhedholstebro.dk


Flere oplysninger

  • Jens Kristian Hedegaard (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget, Holstebro Kommune, tlf. 4027 1139
  • Annette Roed (S), formand for Udvalget for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland, tlf. 5384 9440