10.05.2019

MedAssist skal fra 1. juli og mindst tre år frem drive klinikken Lægerne Danmarksgade 22 i Holstebro.

Region Midtjylland har netop valgt MedAssist til at overtage driften af Lægerne Danmarksgade 22 i Holstebro. Dermed er klinikkens patienter sikret lægehjælp i mindst tre år, når lægerne Lars Dudal Madsen og Pia Herltoft Madsen holder.

- Med aftalen kan vi fastholde lægehjælpen til patienterne i klinikken. Det er afgørende både for patienterne og for os. MedAssist har vi et fint samarbejde med, siger Annette Roed, formand for udvalget for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland.

Driver allerede én lægeklinik i Danmarksgade

MedAssist overtog i maj 2018 driften af lægeklinikken Danmarksgade 14 i Holstebro fra regionen.

- Vi er rigtigt glade for at drive Danmarksgade 14. Vi har fuldt hus med to læger og alle de patienter, vi har plads til i lokalerne. Flere læger ønsker at arbejde for os, men vi mangler plads i den nuværende klinik, siger Nils Høgalmen, Administrerende Direktør i MedAssist.

Hans plan er at flytte lægeklinikkerne i Danmarksgade 14 og 22 under samme tag i ny-renoverede lokaler i Færchhuset i Lille Østergade. Lægeklinikkerne skal drives videre hver for sig, men hjælpe hinanden i fx ferieperioder.

Aftalen med MedAssist gælder for tre år og kan forlænges med et år. Når aftalen udløber, vil regionen forsøge at afsætte klinikken til en eller flere praktiserende læger. Lykkes det ikke, bliver driften af lægeklinikken sendt i udbud igen.

MedAssist vil drive klinikken i Holstebro med ansatte læger. Aftalen med regionen rummer bl.a. krav om, at patienterne kan få tilknytning til den samme læge i længere perioder på mindst seks måneder. MedAssist skal leve op til samme kvalitetskrav og vilkår som andre lægehuse.

Firmaet med base i Esbjerg har gennem mange år hjulpet med at besætte ledige læge- og sygeplejerske-stillinger i Danmark, Norge og Sverige.

Alle berørte borgere får et brev med et nyt sundhedskort, hvor navn og adresse på deres fremtidige lægetilbud fremgår. Brevene sendes med posten i juni 2019.

Fakta

  • Læge Lars Dudal Madsen har drevet lægeklinikken Danmarksgade 22 i Holstebro siden 1988, fra 2013 sammen med Pia Herltoft Madsen.
  • MedAssist skal fra 1. juli drive klinikken Danmarksgade 22 i Holstebro.
  • Aftalen med MedAssist gælder for tre år og kan forlænges med et år. Når aftalen udløber, vil regionen igen forsøge at afsætte klinikken til en eller flere praktiserende læger. Og sende driften af lægeklinikken i udbud, hvis det ikke lykkes.
  • MedAssist overtog i maj 2018 driften af lægeklinikken Danmarksgade 14 i Holstebro. Firmaet arbejder på at flytte begge klinikker under samme tag i Færchhuset i Lille Østergade. Huset rummer allerede flere andre sundhedstilbud.
  • MedAssist med base i Esbjerg har mange års erfaring i at rekruttere sundhedsansatte som læger og sygeplejersker til ledige stillinger i Danmark, Norge og Sverige.
  • Region Midtjylland modtog tre bud på at drive lægeklinikken Danmarksgade 22 i Holstebro. Ingen praktiserende læger ønskede at overtage klinikken.

Yderligere information