Patienter og personale får nu 100% økologisk brød og kager på Regionshospitalet Randers. Bagerafdelingen i Patientkøkkenet modtager pr. 1. april det røde økologimærke.

I 2015 blev slagterafdelingen i Patientkøkkenet 100% økologisk, i 2016 modtog køkkenet Det Økologisk Spisemærke i Guld, og nu kan køkkenpersonalet bryste sig af, at bagerafdelingen bliver 100% økologisk. Det sker pr. 1. april 2019.

- Vi har arbejdet på at blive 100% økologisk i vores bagerafdeling i mange år. Vi har løbende tilpasset vores produktion, hvor vi bl.a. har skiftet råvarer ud i forhold til tilgængelige økologiske varer på markedet. Vi har været tæt på mål, men har måttet vente på, at ingredienser som fx natron, nougat og perlesukker blev økologiske, før vi kunne levere fuldt ud økologiske bagervarer. Nu kan vi endelig sige, at vores produktion er økologisk lige fra mel til perlesukker, siger Morten Bendixen, bager i Patientkøkkenet.

Morten Bendixen og Erik Skytte Nielsen er bagere i Patientkøkkenet, og de har sammen stået i spidsen for at få det røde økologimærke i hus. Det er gjort uden hverken at gå på kompromis med den gode kvalitet eller øge omkostningerne til produktionen.

Kun tarteletter købes i byen

Bagerne laver selv alle varer fra bunden – lige fra rugbrødet til kammerjunkerne. Det er ifølge bagerne er en af årsagerne til, at kvaliteten fastholdes, og omkostningerne ikke øges.

- Vi laver selv alle bagervarer undtagen tarteletter. Dem køber vi hos en økologisk leverandør. Ved selv at lave bagervarerne kan vi bruge alternative ingredienser, der giver god kvalitet og som samtidig holder budgettet. Vi har f.eks. erstattet græskarkerner med gulerødder i rugbrødet. Det er både billigere, giver en bedre smag og længere holdbarhed, siger Morten Bendixen.

Økologisk distributør

Bagerne leverer økologiske bagervarer bl.a. rugbrød og småkager til Regionshuset Viborg.

- Der er efterspørgsel fra Regionshuset Viborg på økologiske bagervarer, og det leverer vi nu med det røde økologimærke. Vi leverer også 100% økologiske slagtervarer til vores kolleger på fire af regionens øvrige hospitaler. Vi er glade for at hjælpe med at udbrede økologi hos vores kolleger i regionen, siger Mona Carøe, cheføkonoma i Patientkøkkenet.

Yderligere information

  • Morten Bendixen, bager i Patientkøkkenet, tlf.:7842 2612
  • Mona Carøe, cheføkonoma, tlf.:2872 2642
  • Cecilia Honores Møller, kommunikationschef, tlf.: 4079 2609