26.03.2019

Aarhus Universitetshospital imødekommer problemet med manglende parkering tæt på hospitalet og åbner derfor yderligere 260 parkeringspladser til patienter. De fleste åbner 2. april

Det mærkes i trafikken, at stort set alle afdelinger nu er flyttet under fælles tag på Aarhus Universitetshospital. Senest flyttede blandt andet Kræftafdelingen til Skejby i marts.

Fra den 2. april bliver 179 parkeringspladser derfor forbeholdt patienter på P7, som ligger i den sydlige del af hospitalet mellem indgang D og E tæt på Infektionssygdomme og netop Kræftafdelingen. Denne parkeringsplads har hidtil typisk været optaget af medarbejdere fra cirka klokken 07.30 og dermed ikke været en mulighed for patienter med en morgen- eller formiddagstid.

I begyndelsen af juni åbner desuden 80 nye parkeringspladser på P5 ved indgang C, som også ligger tæt på Kræftafdelingen. 

Retter op på udfordringer

- Trafikpresset har betydet, at der den seneste tid har været patienter, der har kørt frustrerede rundt eller ikke har kunnet parkere tæt på den relevante indgang. Og det er selvfølgelig uacceptabelt for patienterne, siger hospitalsdirektør, Poul Blaabjerg. 

- Det stemmer slet ikke overens med den service og den oplevelse, vi er garanter for overfor patienterne. Vi kan se, at vi har nok parkeringspladser, men fordelingen af dem er skæv, særligt i den sydlige del af hospitalet, hvor flere patienter har haft svært ved at finde ledige pladser. Så det retter vi nu op på, siger Poul Blaabjerg.

Fakta

Se hvor du kan parkere ved Aarhus Universitetshospital her

Hvad med medarbejderne?

Ændringen betyder selvfølgelig noget for medarbejderne, der kommer i bil. Derfor åbner der 2. april 60 helt nye parkeringspladser kun for medarbejdere i den sydlige del af hospitalet. Derudover er der stadig en del uudnyttede parkeringspladser på den plads, der hedder P4, som rummer 250 pladser, mens der i den modsatte ende af hospitalet er 650 pladser på P23, hvoraf mange også er uudnyttede.

Yderligere information

  • Praktiske detaljer om parkering på Aarhus Universitetshospital: Planlægningskonsulent Ulla Vig Astrup, tlf. 23882286
  • For uddybende kommentar: Hospitalsdirektør, Poul Blaabjerg, tlf. 51313506