Maria-Halberg_1024_1_1.png

Foto: Søren Braad Andersen

21.03.2019

Med en solid ballast af faglig viden, erfaring, engagement og lyst til at lede har overlæge Maria Halberg 1. maj første arbejdsdag som ny ledende overlæge og medlem af afdelingsledelsen i Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling på Hospitalsenheden Vest.

43-årige Maria Halberg kender afdelingen – og de hende – rigtig godt. I 2014 blev hun afdelingslæge i Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling og året efter overlæge med ansvar for etablering og drift af Herning Fertilitetsklinik, der er en del af Gynækologisk Ambulatorium. Hun har desuden stået i spidsen for minihysteroskopi-funktionen i ambulatoriet.

- Jeg glæder mig meget til at være med til at understøtte og udbygge den gode udvikling, som afdelingen er i. Vi er med rette stolte over, at vi for fjerde gang er kåret som Danmarks bedste fødeafdeling, og jeg vil som leder arbejde for fortsat, at vi udvikler afdelingen og hele tiden har fokus på områder, som kan optimeres gennem kvalitetsforbedringsprojekter.

- Vi har været i front i afdelingen med samarbejde med virksomheder omkring fremtidens føde- og barselsstue, og jeg vil som leder understøtte denne udvikling, siger Maria Halberg.

- Vi har en stor opgave nu og frem til Gødstrup med at optimere og udvikle det tværfaglige samarbejde på operationsgangene. Desuden har vi en gensidig forpligtelse overfor hinanden faggrupperne imellem for at udvikle et mere effektivt, patientsikkert og samtidigt driftsikkert flow på vores operationsgange og samarbejdet med stamafdelingerne," fortæller hun videre.

- Jeg ser store muligheder i de nye ambulatorie-fællesskaber i Gødstrup. Gynækologisk Ambulatorium kommer til at være nabo til Urinvejskirurgisk Ambulatorium, og det åbner for spændende samarbejdsmuligheder på tværs af specialerne inden for urogynækologi og urinvejskirurgi. Fokus skal være på at samarbejde til gavn for vores patienter. Jeg har i vores gynækologiske ambulatorium arbejdet med at gøre vores arbejdsgange papirfri og digitaliserede, og vi kommer også til at skulle finde endnu flere områder, hvor vi kan øge digitaliseringen.

Den kommende ledende overlæge har længe haft fokus på det at lede. Hun har gennemført det monofaglige kursus Lægefaglig Ledelse og Ledelsesidentitet og det regionale tværfaglige ledelseskursus Kilimanjaro.

I september 2018 begyndte Maria på en Master of Public Governance ved Aalborg Universitet. Her har hun netop afsluttet to moduler på uddannelsen, henholdsvis Ledelsesfagligt Grundforløb og Personligt Lederskab og Coaching. I dette forår er hun startet på yderligere to moduler, henholdsvis Strategisk ledelse og Personlig udvikling.

- Jeg ser mit masterforløb som en styrke i at udvikle mig som leder og min lederrolle, og jeg ser ledelsen af vores afdeling som et fuldtidsjob, siger Maria Halberg.

Privat er Maria gift og mor til to voksne drenge på 18 og 22 år, samt bonusmor for yderligere to drenge på 16 og 17 år. Familien bor i Hald Ege ved Viborg.