14.03.2019

Hospitalsenhed Midt har ansat Sidsel Rødgaard-Hansen som ny ledende overlæge på Blodprøver og Biokemi pr. 1. april. Afdelingen analyserer hvert år flere millioner prøver fra patienter på hospitalerne og borgere i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive.

Sidsel Rødgaard-Hansen har været ansat som overlæge i Blodprøver og Biokemi de seneste to år og skal nu lede afdelingen sammen med ledende bioanalytiker Torben Hansen.

-Blodprøver og Biokemi er kendt for en høj kvalitet, og vores laboratoriesvar er vigtige brikker i det samlede patientforløb. Jeg vil gerne bidrage til at styrke samarbejdet med de afdelinger, der behandler patienterne, så vi i endnu højere grad kan bidrage med vores brik til det samlede billede af diagnose og behandling, siger Sidsel Rødgaard-Hansen og fortsætter:

-Samtidig får kommunerne flere sundhedsopgaver og får derfor også brug for at kunne tage flere prøver i borgernes hjem. Der har vi med et pilotprojekt vist, at vi kan hjælpe med at kvalitetssikre kommunernes laboratorieudstyr, ligesom vi i mange år har gjort det for praktiserende læger.

Godt arbejdsmiljø i fokus

Som overlæge i afdelingen er Sidsel Rødgaard-Hansen tæt involveret i arbejdet med at indføre nyt analyseudstyr og fuldautomatiseret laboratoriedrift til gavn for patienter og hospitalets øvrige afdelinger. I en travl hverdag med mange forandringer understreger Sidsel Rødgaard-Hansen vigtigheden af et godt arbejdsmiljø:

-Et godt arbejdsmiljø er en forudsætning for, at vi i fællesskab kan løfte opgaven med patientudredning, uddannelse, udvikling og forskning. Som ledende overlæge vil mit fokus derfor også være, hvordan vi til stadighed sikrer trivsel og arbejdsglæde i afdelingen.

Empati og ordentlighed

Dyb indsigt i det klinisk biokemiske speciale og empati og ordentlighed er blandt årsagerne til, at ansættelsesudvalget har peget på Sidsel Rødgaard-Hansen til stillingen.

-Sidsel går ind i jobbet med et overordentligt stort kendskab til specialet, og samtidig har hun gjort sig sin kommende ledelsesrolle helt klar – hun ved, hvad hun går ind til. Det vil hun gøre på en ordentlig måde, med empati og ikke mindst den humor, der også er med til at give et godt arbejdsmiljø i en travl hverdag, siger lægefaglig direktør på Hospitalsenhed Midt, Claus Brøckner Nielsen.

Sidsel Rødgaard-Hansen er ph.d. og uddannet læge fra Aarhus Universitet. Hun er 38 år og bosat i Gjern med sin familie.

Afdelingen Blodprøver og Biokemi har afsnit på alle fire hospitaler i Hospitalsenhed Midt og tager hvert år flere millioner blodprøver for patienter og borgere i Viborg, Silkeborg, Skive og Favrskov kommuner. Afdelingen har 150 ansatte og har specialistfunktioner inden for udredning af blodstørkning og specialiserede allergianalyser.

Flere oplysninger

  • Sidsel Rødgaard-Hansen, ledende overlæge, Blodprøver og Biokemi, Hospitalsenhed Midt, tlf. 2158 8124
  • Claus Brøckner Nielsen, lægefaglig direktør, Hospitalsenhed Midt, tlf., 3091 1341