28.11.2019

Topleder skifter fra Silkeborg Kommune til Region Midtjylland.

Regionsrådet i Region Midtjylland har nu sat navn på, hvem der fra 1. januar skal være ny koncerndirektør i Region Midtjylland og medlem af regionens direktion. Valget er faldet på en topleder med baggrund i den kommunale verden.

- Anders Kjærulff har erfaring med at drive store og komplekse vel-færdsområder. Han er ambitiøs og klar på sine mål og samtidig en god netværker med en lyttende og involverende ledelsesstil. Det mix er afgørende, når man skal lede store forandringsprocesser, siger Anders Kühnau (S), regionsrådsformand i Region Midtjylland.

Anders Kjærulff er uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet, 59 år og bor i Herning. Hans arbejdsliv startede som AC-fuldmægtig i Herning og Aarhus Kommuner. Den første lederstilling fik han som sekretariatsleder i Hadsten Kommune i 1989. Siden har der stået ledelse på dagens program, primært inden for social-, sundheds- og kulturområdet.

Han kom til Silkeborg Kommune som direktør i 2016 efter 7 år som direktør i Holstebro Kommune.

I Silkeborg Kommune er han i dag medlem af direktionen og har det overordnede ansvar for sundheds- og ældreområdet, psykiatri-, han-dikap- og socialområdet samt beskæftigelsesområdet.

- Jeg kender Region Midtjylland som en højt kvalificeret organisation og ser meget frem til jobbet som koncerndirektør. Det vil være nyt for mig at arbejde i en region, men jeg har gennem de seneste ca. 10 år arbejdet i tæt samspil med regionen på sundhedsområdet. Disse relationer og den indsigt vil være et godt fundament, siger Anders Kjærulff.

Stillingen som koncerndirektør i Region Midtjylland blev ledig, da Christian Boel tidligere på året blev ansat som regionsdirektør i Region Nordjylland.

Direktionen i Region Midtjylland består fra 1. januar af regionsdirektør Pernille Blach Hansen, koncerndirektør Ole Thomsen og koncern-direktør Anders Kjærulff.

I Region Midtjylland får Anders Kjærulff det overordnede ansvar for Psykiatri og Social, Regional Udvikling, Præhospitalet, Indkøb & Medicoteknik, Koncern Kvalitet, Koncernøkonomi, Koncern HR og større byggerier.

Flere oplysninger

  • Regionsrådsformand Anders Kühnau (S), 2360 2768
  • Koncerndirektør Anders Kjærulff, 2016 7347
  • Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på www.rm.dk/politik/regionsradsmedlemmer