11.11.2019 

Den nuværende situation på letbanen er utilfredsstillende. Både for passagerer og for ejerne, lyder det fra regionsrådsformand Anders Kühnau. Han udtrykker dog tillid til de løsningsforslag, Aarhus Letbane I/S nu har fremlagt.

Efter nogle dage med ustabil drift af letbanen på grund af is på køreledningerne samt it-problemer med informationssystemet har letbanens ejere, Region Midtjylland og Aarhus Kommune, nu fået en redegørelse fra Aarhus Letbanes direktør Michael Borre. Samtidig har letbanen fremlagt et forslag til en handlingsplan med løsninger på de aktuelle problemer.

- Vi er kede af og ærgerlige over, at letbanens mange passagerer oplever aflysninger, forsinkelser eller manglende information i det omfang, vi har set. Når brugerne ikke er tilfredse, så er vi selvfølgelig heller ikke som ejere. Derfor har vi en klar forventning om, at Aarhus Letbane løser de udfordringer, der er. Med den redegørelse og handlingsplan, vi har fået i dag, har vi også tillid til, at det sker, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Svært at være først

I forhold til udfordringerne med kørsel i frostvejr, der hovedsageligt har ramt letbanestrækningen mod Grenaa bliver det i første omgang løst med en kombination af iskørsel samt et beredskab af erstatningsbusser. Derudover er der indkøbt glycerin-udstyr, som fra januar løser problemet. Med hensyn til et mere stabilt informationssystem oplyser letbanen, at dette lige nu testes. Fuld funktionalitet ventes inden jul.

- Vi skal huske, at det er Danmarks første letbane. Endda en letbane, der både skal køre i by- og landdistrikter. Derfor er vi også de første til at opleve fejl og udfordringer. De skal håndteres hurtigt. Det bliver de, og vi håber, at letbanens heldigvis mange passagerer vil have tålmodighed med os lidt endnu, siger Anders Kühnau.

Flere oplysninger