08.11.2019

MedAssist med base i Esbjerg skal i mindst tre år drive lægeklinik i Struer fra 1. januar 2020. Henrik Askholms patienter er dermed sikret lægehjælp fremover.

Region Midtjylland har netop valgt MedAssist til at drive lægeklinik med plads til alle Læge Henrik Askholms ca. 1366 patienter i Struer.

MedAssist overtager klinikken Østergade 7, Struer, 1. januar 2020 og skal foreløbig drive lægehuset de næste tre år.

- Vi ville gerne have overdraget klinikken til en læge, patienterne kunne have beholdt i mange år. Desværre har ingen læge ønsket at overtage praksis. Heldigvis vil MedAssist hjælpe os med at fastholde lægehjælpen lokalt, siger Annette Roed (S), formand for udvalget for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland.

Aftalen med MedAssist gælder for tre år og kan forlænges med et år.

- Vi har et godt samarbejde med MedAssist, der driver to lægeklinikker i Holstebro for os, så derfor ved vi, at patienterne kan være trygge ved denne løsning, siger Annette Roed.

Når aftalen for klinikken i Struer udløber, vil regionen forsøge at afsætte klinikken til en eller flere praktiserende læger. Lykkes det ikke, bliver driften af lægeklinikken sendt i udbud igen.

Lægehuset drives videre som før

MedAssist vil drive klinikken i Struer videre som nu - med ansat læge, sygeplejerske og lægesekretær. Aftalen med regionen rummer bl.a. krav om, at patienterne kan få tilknytning til den samme læge i længere perioder på mindst seks måneder. MedAssist skal leve op til samme kvalitetskrav og vilkår som andre lægehuse.

- Vi glæder os til at overtage Henrik Askholms klinik i Struer og håber, det bliver en løsning, patienterne bliver glade for. Det er altid en udfordring at overtage en velfungerende klinik, hvor patienterne har kendt sin læge i mange år. Men vi forsøger at gøre overgangen så smidig som muligt, siger Nils Høgalmen, Administrerende Direktør i MedAssist.

Klinikken bliver videreført i de nuværende lokaler.

- Vi håber, patienterne tager godt imod os og ser frem til at åbne klinikken 2. januar 2020, siger Nils Høgalmen.

Firmaet med base i Esbjerg har gennem mange år hjulpet med at besætte ledige læge- og sygeplejerske-stillinger i Danmark, Norge og Sverige.

Brev om lægevalg på vej

60-årige Henrik Askholm ønsker efter 24 år som læge i Struer at have mere fritid og tid til sine børnebørn.

- Jeg har været rigtig glad for arbejdet som læge og for mine patienter. Dem kommer jeg til at savne kontakten med, siger Henrik Askholm, der fortsat vil arbejde som lægevikar og vagtlæge.

Alle klinikkens patienter får et brev med et nyt sundhedskort, da klinikken skifter ejer og navn. Brevene sendes med posten i december 2019.

Fakta

  • MedAssist skal fra 1. januar 2020 drive lægeklinikken Østergade 7 i Struer. Læge Henrik Askholm har overdraget klinikken til regionen, da han ikke selv har kunnet finde en læge til at overtage den.
  • Henrik Askholm fylder 61 år i januar 2020 og ønsker mere fritid og tid til sine børnebørn. Han vil fortsat arbejde som lægevikar og lægevagt.
  • MedAssist driver to lægeklinikker for Region Midtjylland i Holstebro.
  • Alle borgere, der er tilknyttet læge Henrik Askholm, får tilsendt et nyt sundhedskort med oplysning om deres fremtidige lægetilbud. Brevene sendes i december 2019.

Yderligere information