15.10.2019

Par, der venter første barn, kan nu selv sammensætte deres fødselsforberedelse på Regionshospitalet Randers. Det sker ved online booking, hvor parret vælger de moduler i fødselsforberedelsen, der passer dem, og som gør dem begge klar til fødslen og den første tid med baby.

Alle gravide førstegangsfødende har nu mulighed for selv at booke og sammensætte deres fødselsforberedelse online på bookingsiden Randersbaby.dk. Her er fødselsforberedelsen delt op i seks moduler, som den gravide frit kan vælge imellem og sammensætte i et forløb, der matcher hendes og partnerens behov og tid.

- Vi har valgt at dele fødselsforberedelsen op i selvstændige moduler, da det giver den kommende familie mulighed for selv at planlægge et forløb, der passer parrets hverdag. Nu kan de vælge, hvilken undervisning de ønsker, og hvornår de ønsker den. Parret kan vælge at deltage i et eller flere moduler, fortæller Lone Neumann, chefjordemoder.

Let og overskuelig bookingside

På Randersbaby.dk kan de kommende familier vælge mellem moduler, der bl.a. giver viden om graviditet og velvære, rundvisning på føde- og familieafsnittet, fødslen samt familiens og babys trivsel.

Siden giver desuden information om modulernes varighed og undervisningsform, der kan være enten klassisk undervisning, hvor jordemødrene fortæller, eller undervisning med øvelser, hvor den gravide og partneren deltager.

- Bookingsiden er let og overskuelig. Al information om fødselsforberedelsens moduler er på én side, hvilket giver et godt overblik over de muligheder, vi har. Det er nemt for os at vurdere, hvilke kurser der er relevante for os, siger 26-årige Camilla Brandstrup Weiss fra Randers, der er førstegangsfødende ved hospitalet.

Første hold starter i uge 43

Jordemødrene på Regionshospitalet Randers har i uge 41 introduceret de førstegangsfødende og deres partner i jordemoderkonsultationen til den nye online booking. I uge 43 kan starter de første hold, der selv har sammensat deres eget fødselsforberedelsesforløb.

- Den gravide og partneren skal føle sig godt klædt på til fødslen og den første tid som familie med den lille baby. Derfor vil vi følge tilfredsheden blandt parrene for den ny bookingside og holdene, som de deltager i. På den måde kan vi justere, hvis der er behov for det, siger Lone Neumann, chefjordemoder.

Yderligere information

  • Lone Neumann, chefjordemoder, tlf.: 2855 3238
  • Louise Thorup, vice chefjordemoder, tlf.: 7842 1016
  • Camilla Brandstrup Weiss tlf.: 2232 4609

Fakta om Randersbaby.dk

  • Alle førstegangsfødende ved Regionshospitalet Randers kan tilmelde sig moduler i fødselsforberedelse på bookingsiden: dk
  • Tilmelding til modulerne sker ved brug af en kode, som forefindes på bookingsiden, samt den gravides NemID
  • Den nye bookingside erstatter den tidligere traditionelle fødselsforberedelse, hvor alle moduler var sammensat i ét forløb