03.09.2019

Over 7000 personer gæstede 1. september Regionshospitalet Gødstrup. Dermed havde byggepladsen i Gødstrup besøg af hver tredje af de 21.413 gæster, der på landplan deltog i et Åbent Hospital-arrangement. 

Den 1. september slog 16 hospitaler landet over dørene op til Åbent Hospital. Som en del af den landsdækkende "Vi bygger for livet"-kampagne slog også byggepladsen i Gødstrup denne søndag dørene op, så alle interesserede kunne få et indblik i, hvad Regionshospitalet Gødstrup og Regionspsykiatrien Gødstrup bliver for en størrelse.

Det tilbud var der rigtig mange der tog i mod. 7018 gæster blev talt på vej ind til begivenheden, men mange flere nåede ikke at blive talt med, da tilstrømningen, lige da dørene åbnede, var massiv.  I region Midtjylland deltog også Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Randers, og det samlede besøgstal for hele regionen var 9.093.

- Vi er meget glade for den store interesse i befolkningen, og vi håber at alle vores gæster fik en god og udbytterig dag. Vi havde sat alle sejl til for at lave et godt arrangement, fordi Åbent Hospital var en gylden chance for at fortælle borgerne om de mange muligheder, det nye hospital kommet til at give til både patienter, pårørende og personale, siger Hospitalsdirektør Poul Michaelsen, der også selv var til stede til ved arrangementet hele dagen.

- Jeg oplevede, at gæsterne var positive og nysgerrige på hospitalet i Gødstrup, og de gav udtryk for, at de blev mødt af et meget venligt og dybt engageret personale. Det er jeg meget glad for og den store ros vil jeg gerne dele med alle mine kolleger, fortsætter han.

206 medarbejdere og samarbejdspartnere tog imod

Opbakningen til arrangementet kom dog ikke kun fra borgerne. 206 medarbejdere og samarbejdspartnere havde frivilligt valgt at bruge en søndag på at vise og fortælle de besøgende om det nye hospital.

- Der har været en kolossal opbakning fra personalet til dette arrangement. Der viser os, at der er en begejstring blandt personalet, som er meget vigtig, når vi skal igennem en stor flytteproces, som den vi står overfor når vi skal flytte herud, siger sygeplejefaglig direktør Ida Gôtke.

Fakta

Vidste du, at…

  • Regionshospitalet Gødstrup bliver 127.000 m2 stort og får 409 enestuer
  • Regionspsykiatrien Gødstrup bliver 13.500m2 stort og får 90 sengestuer
  • En 375 m lang foyer forbinder psykiatrien med det øvrige hospital
  • Herudover bliver der bygget er forskningscenter, NIDO, og en hospitalskirke, finansieret af Den Danske Folkekirke

Yderligere information

Kontakt kommunikationskonsulent Dorthe Gærup Nielsen på dorthe.gaerup@vest.rm.dk eller tlf: 61379386, eller Kommunikationschef: Finn Møller på fm@rm.dk , 5125 3537