16.06.2016

Undersøgelser viser det igen og igen: Det står skidt til med danske unges trivsel. Derfor går Region Midtjylland nu med i hjemmesiden Mindhelper.dk. Målet er at hjælpe unge tidligt, før problemer vokser dem over hovedet.

Ensomhed, lavt selvværd, angst. Mange unge kæmper hver dag med problemer. Problemer, der kan være svære at tale med vennerne eller mor og far om. På Mindhelper.dk kan unge få viden og råd om mental sundhed, når de har brug for det, og hvor de har brug for det.

Mindhelper har det seneste år haft 1 million besøg, og 9 ud af 10 besøgende svarer, at indholdet er nyttigt for dem.

Det er baggrunden for, at Region Midtjylland har besluttet at gå sammen med de øvrige regioner om at udbrede kendskabet til Mindhelper til endnu flere unge og fagpersoner over hele landet.

 

- På Mindhelper kan unge finde råd og viden om alt fra ensomhed og stress til angst og depression. Men vi fokuserer ikke kun på problemer, vi vil også gerne bidrage til at styrke den generelle mentale trivsel blandt unge. Det gør vi eksempelvis ved at udvikle materialer, som lærere kan bruge til at sætte spot på mental sundhed i undervisningen,” siger Jakob Mejlholm, der er projektleder på hjemmesiden.

 

Lær mere om Mindhelper i videoen her

 

Region Midtjyllands kontaktperson i Mindhelper-samarbejdet:

Vivian Grauting, faglig koordinator Psykiatri og Social

vivian.grauting@ps.rm.dk