17.04.2020

Fra mandag 20. april vil alle hospitaler i regionen have de første tider til patienter, der fik deres tider udsat på grund af COVID-19.

Det lave antal syge med COVID-19 giver nu luft til, at hospitalerne kan begynde at indkalde patienter til behandling.

Der bliver ikke tale om, at hospitalerne åbner på fuldt blus. De skal fortsat kunne bemande senge til patienter med COVID-19. Nærmere bestemt reserverer Region Midtjylland i alt 69 intensive senge og 171 medicinske senge til patienter med COVID-19.

- Epidemien er ikke ovre, men der er nu plads til, at vi gradvis kan øge aktiviteten og indkalde en lille del af de patienter, hvis behandling vi blev nødt til at udsætte midt i marts, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Der bliver tale om en gradvis omstilling, hvor patienter, der har fået udsat deres behandling, og nyhenviste bliver vurderet samlet.

- Lægerne foretager en vurdering af, hvem der har det største behov, og disse patienter vil få tilbudt behandling først, siger Anders Kühnau.

Han understreger, at sygdom der truer liv og førlighed fortsat vil blive behandlet, sådan som det hele tiden har været tilfældet.

- Vi har sagt det før, men jeg vil gerne sige det igen: Alle skal huske at være opmærksomme på at bruge egen læge, når der er behov. Vi kan se, at mange holder sig tilbage. Men mærker du symptomer, så gå til lægen – også i en tid med corona-epidemi, siger Anders Kühnau.

Epidemien sætter spor

Som patient vil man fortsat møde hospitaler præget af en igangværende epidemi. Der er fortsat midlertidigt forbud mod besøg på de danske hospitaler, bortset fra nære pårørendes besøg i kritiske situationer. Der vil være et begrænset antal døre åbne, og det er fortsat vigtigt at følge anvisningerne om at spritte hænder og holde afstand. Af hensyn til det sidste opfordres patienterne til at opholde sig kortest mulig tid i venteværelserne.

Flere oplysninger

  • Regionsrådsformand Anders Kühnau (S), 2360 2768