15.08.2020 (OBS Forældet info - tjek opdateret info om test her)

I dag i pressen er der omtalt lang ventetid på COVID-19-test flere steder i Region Midtjylland. Som udmeldt torsdag er regionen i fuld gang med at omlægge til en mere robust testplan. Den betyder, at der fra mandag er langt flere testtider. Tider, der kan bookes fra i morgen søndag. 

Efter en stille sommer er der et større smitteudbrud af COVID-19. Særligt i Aarhus og Silkeborg Kommuner er der i øjeblikket et stort behov for en omgående og omfattende smitteopsporing ved test. 

Der kommer ekstra mange podepinde i brug i Region Midtjylland, når testkapaciteten øges fra på mandag. Foto: Region Midtjylland 

Der kommer ekstra mange podepinde i brug i Region Midtjylland, når testkapaciteten øges fra på mandag. Foto: Region Midtjylland 

Netop nu er it-systemet ved at blive omlagt, så der åbnes for flere tider fra på mandag. Der bliver fx udvidet åbningstidtid i Testcenter Danmarks telte ved Vejlby-Risskov Hallen til kl. 20 alle uges syv dag. Derudover udvides åbningstiderne i sundhedshusene i regionen. De ekstra tider vil kunne bookes fra søndag over middag. 

- Allerede torsdag meldte vi ud om en mere robust testplan for Region Midtjylland. Den betyder, at kapaciteten øges markant – ikke mindst i det østjyske, hvor vi jo også åbner et nyt testcenter i Silkeborg i næste uge. Vi er fuldt ud klar over, at der er et stort testbehov lige nu. Derfor er vores mål også at teste mest, hvor der smittes flest, fortæller direktør for Region Midtjyllands Præhospital Per Sabro Nielsen og fortsætter: 

- Vi kan se, at der i går i Region Midtjylland blev testet ca. 10.000 borgere. Nogle steder er der virkelig rift om testtiderne, men der er altså også ledig kapacitet andre steder lige nu fx i Herning og Viborg. 

Det nye testcenter i Silkeborg ved Søholt Idrætspark, der åbner onsdag, kommer til at tilbyde tidsbestilling via coronaprover.dk og bliver stort set mage til de centre, der allerede findes i Aarhus, Viborg og Herning. 

Flere testtider i sundhedshusene 

For at sikre flere testtider og bedst udnyttelse af testbilernes kapacitet, har Region Midtjylland valgt at trække personale og materiel hjem fra mange af sommerens stoppesteder, så biler og mandskab kan bruges ved sundhedshusene, som får udvidet åbningstider. 

Hidtil har der kun været åbent to-tre timer hver anden dag, men fra mandag 17. august bliver sundhedshusenes åbningstider udvidet betydeligt, og man kan booke tid til test alle ugens dage i:

  • Holstebro
  • Skive
  • Ringkøbing (dog kun hver anden dag)
  • Lemvig (dog kun hver anden dag)
  • Randers (hospitalet)
  • Grenaa
  • Skanderborg
  • Horsens (hospitalet) 

- Vi sætter alle sejl ind for at få flere testtider tilgængelige. Derfor kører bilerne ud og holder på færre steder, end vi så i sommerferien, og samtidig øger vi beredskabet, forklarer Per Sabro. 

 

Alle testtilbud, adresser og åbningstider bliver løbende opdateret på www.corona.rm.dk og på www.coronaprover.dk

Se pressemeddelelse fra torsdag den 13. august: https://www.rm.dk/om-os/aktuelt/nyheder/nyheder-2020/august-20/mere-robust-covid-testplan/

Flere oplysninger

Direktør for Region Midtjyllands Præhospital Per Sabro Nielsen, tlf. 2134 9887