12.12.2020

Fra mandag 14. december kan du blive mødt af Forsvarets og Beredskabsstyrelsen uniformerede ansatte, når du møder op til test for COVID-19

Iklædt værnemidler vil medarbejdere fra Flyvevåbnet, Søværnet og Beredskabsstyrelsen fra på mandag, 14. december, hjælpe med at pode borgere for COVID-19 på teststeder i Region Midtjylland.

Som alle andre podere bliver Forsvarets og  Beredskabsstyrelsens ansatte oplært til opgaven af Region Midtjylland.

- Jeg er rigtigt glad for at Forsvaret og Beredskabsstyrelsen hjælper med også denne opgave. Vi har øget analysekapaciteten voldsomt og har derfor brug for flere hænder til at pode de mange borgere, der ønsker en test, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Podningen for COVID-19 smitte tager kun et øjeblik og foregår med en vatpind i halsen. Svaret på prøven er klar indenfor ca 48 timer på www.sundhed.dk.

Hjælp fra Karup, Frederikshavn og Herning

De nye uniformerede podere kommer fra Flyvevåbnet i Karup, Søværnet i Frederikshavn og Beredskabsstyrelsen i Herning.

I forvejen hjælper Forsvaret og Beredskabsstyrelsen regionen med mange forskellige opgaver, herunder opbygning og drift af COVID-19 testcentre.

Flere gratis test for COVID-19

Alle borgere kan gratis blive testet for COVID-19 på regionens teststeder. Se hvor på corona.rm.dk. Du kan selv bestille tid til test på coronaprover.dk.

I perioden 12. december til 4. januar tilbyder Falck på vegne af Danske Regioner desuden hurtige antigentest, der samler evt. virus fra næsen og giver svar indenfor 15-20 minutter.

Hurtigtesten er mindre præcis end den PCR-test, der kendes fra landets testcentre.

Det er derfor vigtigt, at personer med symptomer på COVID-19, nære kontakter til smittede og personer der skal på hospitalet fortsat bliver testet med testcentrenes mere præcise PCR-test.

Fakta

  • Fra mandag 14. december vil ansatte fra Flyvevåbnet i Karup, Søværnet i Frederikshavn og Beredskabsstyrelsen i Herning hjælpe med at pode borgere på Region Midtjyllands teststeder.
  • Alle podere bliver udlært af Region Midtjylland.
  • Teststeder og åbningstider opdateres løbende på corona.rm.dk.
  • Du kan selv bestille tid til test på coronaprover.dk (Log ind med NemId).

Flere oplysninger

  • Regionsrådsformand Anders Kühnau (S), tlf. 2360 2768
  • Pressevagten i Region Midtjylland, tlf. 7841 0666
  • Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på rm.dk/politik/regionsradsmedlemmer