22.12.2020

Anette Bäckström bliver ny oversygeplejerske på Kirurgi samt Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Horsens fra 1. februar 2021.

Anette Bäckström kommer fra en stilling som afdelingssygeplejerske i Skadestuen og Akut Dagklinik på Akutafdelingen, Aarhus Universitetshospital. Her har den nye oversygeplejerske bl.a. haft den sygeplejefaglige ledelse af Lægevagten og Center for Voldtægtsofre samt været leder for socialsygeplejerskeordningen og senest for hospitalets Akut Covid Klinik.

Undervejs i de 25 år, Anette Bäckström har været på Aarhus Universitetshospital, har hun også erfaring fra det kirurgiske og onkologiske område.

- Lige fra den første kontakt til Regionshospitalet Horsens har jeg mærket et stort engagement i at skabe meningsfulde og individualiserede patientforløb af høj kvalitet og med høj patienttilfredshed og med en tilgang gennem anerkendende ledelse og tillid til medarbejderne. Det er et fokus, som jeg i høj grad kan se mig selv i og glæder mig til at være en del af, siger Anette Bäckström.

- Samtidig er jeg meget ydmyg omkring den opgave, det bliver at tilegne mig ny viden inden for de to specialer. Det er jeg dog en opgave, jeg er meget fortrøstningsfuld omkring, idet begge afdelinger har mange fagligt kompetente og erfarne medarbejdere og ledere, siger Anette Bäckström.

Ud over stor praktisk erfaring som leder så har Anette Bäckström også teoretiske lederkompetencer med sig fra bl.a. en diplomuddannelse i ledelse og en MBA i Leadership Psychology, som hun netop har afsluttet.

- Vi får med Anette en dialogbaseret leder, som er stærk på det relationelle og til samarbejdet på tværs af både fagligheder, specialer og sektorer. Vi ser meget frem til samarbejdet med hende om at udvikle det kirurgiske område og hele området inden for graviditet, fødsel og barsel, siger sygeplejefaglig direktør Hanne Sveistrup Demant fra Regionshospitalet Horsens.

Som oversygeplejerske kommer Anette Bäckström til at udgøre afdelingsledelsen i Kirurgi sammen med ledende overlæge Jørn Selling Rasmussen og afdelingsledelsen i Kvindesygdomme og Fødsler sammen med ledende overlæge Marie Højriis Storkholm og chefjordemoder Kathrine Medum Christiansen.

Anette Bäckström er 51 år og bosiddende i Ry med sin mand og to teenage drenge.

Flere oplysninger

  • Hanne Sveistrup Demant, sygeplejefaglig direktør, tlf. 7842 5006
  • Anette Bäckström, oversygeplejerske, tlf.  2511 6303