11.12.2020

På vegne af de danske regioner har Region Midtjylland fredag aften landet den første af flere aftaler om hurtige antigentest. Det bliver  Falck A/S der skal hurtigteste 50.000 danskere i døgnet. Aftalen kommer dagen efter sundhedsministeren åbnede for bruge antigentest som supplement til PCR-test.

Region Midtjylland har fredag indgået en aftale med Falck A/S om at teste 50.000 personer i døgnet fordelt i hele landet fra nu og frem til 4. januar 2021.

Den test regionerne har købt hos Falck A/S er en antigentest, der samler evt. virus fra næsen og giver svar indenfor 15-20 minutter.

Hurtigtesten er mindre præcis end den PCR-test, der kendes fra landets testcentre.

- Men hurtigtesten kan godt bruges som supplement og rettesnor på for eksempel banegårde, i indkøbscentre og andre steder hvor mennesker er samlet i store grupper. Her kan vi formentligt fange nogle smittekæder, som ellers var gået under radaren, siger regionsrådsformand i Region Midtjylland Anders Kühnau (S).

Region Midtjylland forventer i løbet af den kommende uge at indgå endnu en eller flere aftaler med private leverandører om levering af et stort antal antigentest.

Det vigtigt, at personer med symptomer på COVID-19 ligesom pårørende til smittede fortsat bliver testet med testcentrenes mere præcise PCR-test.

Flere oplysninger

  • Regionsrådsformand Anders Kühnau (S), tlf. 2360 2768