19.12.2020

Formanden for Region Midtjylland, Anders Kühnau, og Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard råder de 15-25 årige til at lade sig teste inden de efter juleferien vender tilbage til deres uddannelsesinstitutioner.

Anders Kühnau og Jacob Bundsgaard bakker dermed op om den anbefaling om hurtigtest, Sundhedsstyrelsen har udsendt. 

Styrelsen anbefaler brugen af hurtigtest til en målrettet screening af bestemte befolkningsgrupper og peger på, at hurtigtest kan være særligt relevante at bruge blandt 15-25 årige på uddannelsesinstitutioner.

Ved at lade sig teste efter ferien kan den enkelte unge sikre sig, at han eller hun ikke bringer smitten videre blandt studiekammerater og venner. Det så man desværre som et udbredt problem i Aarhus efter efterårsferien. I Aarhus og andre steder i landet har det længe været i ungdomsgrupperne, man har set mest smitte, især i gruppen af 20-25 årige.

Hvis man har symptomer på COVID-19 eller er nær kontakt, skal man dog IKKE bruge en hurtigtest, da den ikke er ligeså sikker som PCR-testen.

 

Regionsrådsformand Anders Kühnau siger:

”Der er lige nu et meget stort pres på testcentrene, og selvom vi dagligt tester flere end nogen sinde, så er der desværre ventetid. Hurtigtesten er et alternativ til at afsløre corona-smitte, og jeg vil anbefale, at så mange som muligt bliver tjekket, inden de vender tilbage til uddannelserne efter nytår. Det er vigtigt, fordi vi skal lykkes med at reducere smittespredningen på uddannelsesinstitutioner og i ungdomsgrupperne.”

 

Borgmester Jacob Bundsgaard siger:

”Vi har med hurtigtest fået et nyt våben, vi kan bruge over for det høje smittetryk blandt de unge. Jeg vil anbefale, at de unge tager det til sig, så julen ikke giver anledning til større smittespredning. Så mit råd til alle 15-25 årige er at de skal blive testet, inden de vender tilbage fra ferien.”