17.01.2020

Region Midtjylland og Skive Kommune inviterer til konference om liv og boliger i fremtidens landdistrikter. Dagen byder på inspiration til både borgere, eksperter og regionsrådets politikere, der er undervejs med nye tiltag på området.

Hvordan ser fremtidens boliger ud på landet, og kan det lade sig gøre at koble landsbyernes stærke fællesskaber med bæredygtighed og udvikling? Det er nogle af hovedtemaerne på Landdistriktskonference 2020, der er blevet til i samarbejde mellem Skive Kommune og Region Midtjylland.

Konferencen løber af stablen 23. januar i Glyngøre nær Skive og kommer til at byde på input fra både eksperter, borgere og politikere. En række regionsrådsmedlemmer deltager. Herunder formand for Udvalget for Regional Udvikling, Jørgen Nørby (V).

- Som region har vi den vision, at vores landdistrikter udvikler sig til attraktive steder at bo med aktive fællesskaber, der viser vejen til det gode og bæredygtige liv. Den udvikling er i høj grad allerede i gang, og fra politisk side ønsker vi at gøre endnu mere for at sætte fart på den, siger Jørgen Nørby (V).

Ny strategi på vej

Konferencens primære fokus er fremtidens boformer i landdistrikterne. Mange lokalsamfund eksperimenterer fx med mere bæredygtige boformer. Samtidigt er der behov for renovering og fornyelse flere steder og nye krav til byggeri, der tager højde for både klima, natur og familiemønstre.

Jørgen Nørby håber, at konferencen vil give ny inspiration til regionsrådets arbejde med udvikling af landdistrikter, der i løbet af 2020 skal udtrykkes mere konkret i en decideret landdistriktsstrategi.

- Nu skal det være slut med den uretfærdige fortælling om "Udkants Danmark". I stedet skal vi have landsbyernes særlige talent for udvikling af nye bæredygtige løsninger frem i lyset, siger han.

Læs mere om konferencen og se programmet her