20.05.2020

Børn der skal testes for coronavirus kan nu forberede sig ved at se en tegnefilm, der viser, hvordan testen foregår. Tegnefilmen er udarbejdet for Aarhus Universitetshospital af Doktor Universe.

For børn kan det godt være en voldsom oplevelse at køre ind i et hvidt telt og blive podet i halsen af en fremmed, der er iført værnemidler. Men nu bliver det lettere at forberede mindre børn på, hvad der venter dem, hvis de skal testes for coronaviurs.

En ny animationsfilm viser nemlig, hvordan testen forløber.

"Vi gør altid meget ud af at forberede børnene på det, der skal ske. Men de børn, der skal testes for corona kommer oftest hjemmefra, så vi har svært ved at forbedrede dem. Det kan den nye tegnefilm heldigvis hjælpe os med," siger Charlotte Drejdal Dyekjær, der er udviklingsansvarlig sygeplejerske i Børn og Unge på Aarhus Universitetshospital.

Filmen er lavet af Doktor Universe, der har specialiseret sig i at lave apps, spil og animationsfilm til børn. Firmaets direktør, Fabio Cujino, sprang straks til, da Charlotte Drejdal Dyekjær foreslog at lave en film om, hvordan en coronatest forløber.

"Jeg syntes, det var en super god idé, som jeg straks kastede mig over," siger Fabio Cujino.

Han skulle kun bruge en uge fra ideen opstod, til der lå en animationsfilm klar.

Der vil fremover være link til animationsfilmen, når børn modtager indkaldelsesbrev til test for coronavirus. Den ligger også på Børn og Unges hjemmeside.

Link til videoen (her findes også embed-kode):

https://region-midtjylland.23video.com/video/62839320/coviddriveinauhmp4

Billede fra tegnefilmen:

https://drive.google.com/open?id=1EzMFSl11q2YmegtecACwzV9yK9Bo4Qwx

Yderligere information:

Charlotte Drejdal Dyekjær
Udviklingsansvarlig sygeplejerske
Børn og Unge, Aarhus Universitetshospital,
Kontakt: 2320 5318, chardyek@rm.dk

Fabio Cujino,
Direktør 
Doktor Universe.
Kontakt: 2222 2559, fabio@doktor-universe.com