Fem finalister kæmper om Region Midtjyllands Landsbypris 2020, nu har ekspertpanelet indstillet sin favorit til Regionsrådet, der træffer endelig beslutning i slutningen af maj.

Det har været tæt løb mellem mange gode kandidater, men der kan kun være en vinder, og ekspertpanel til Region Midtjyllands Landsbypris har nu fundet sin favorit til titlen: Det er landsbyen Stauning i Ringkøbing-Skjern Kommune. Denne indstilling har udvalget for Regional Udvikling godkendt, og det er nu op til regionsrådet at træffe endelig beslutning. Det sker på mødet den 27. maj.

- Vi har haft et kandidatfelt til landsbyprisen med mange værdige vindere – det gælder naturligvis ikke mindst de fem finalister. Men Stauning stikker alligevel ud med en flot udvikling gennem flere år, et stærkt erhvervsliv og et imponerende fællesskab, hvor frivillige kræfter bl.a. har sikret, at byen igen har en indkøbsmulighed, siger regionsrådsformand Anders Kühnau.

Stort potentiale

Udover Stauning var Bøvlingbjerg i Lemvig Kommune, Gylling i Odder, Hald i Skive samt landsbyklyngen Langhøj i Struer Kommune finalister til Landsbyprisen 2020. Alle fem er udvalgt fra et felt på 13 indstillede kandidater. Det er 11. år i træk, at landsbyprisen uddeles og aldrig har der været så mange kandidater  indstillet.

- Feltet, finalisterne og den nu indstillede vinder giver grund til optimisme for landdistrikterne. Der er udfordringer, men også et meget stort potentiale. Det vil vi arbejde for, at vi i fællesskab med kommunerne og landsbyerne kan indfri, siger formand for Udvalget for Regional Udvikling, Jørgen Nørby (V).

Han henviser i den forbindelse til regionens nye strategi for bæredygtig udvikling i landdistrikterne, som regionsrådet godkendte på sit møde 29. april.

Video

De fem finalister får alle, udover æren, en kort videopræsentation af deres område. Se film fra de fem finalister her. Se videoen fra Stauning herunder:

 

 

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.