26.05.2020

Lungemedicinere og infektionsmedicinere i Region Midtjylland går sammen om et forskningsprojekt, som skal undersøge, hvordan det går patienter, der har været indlagt med alvorlig Covid-19 sygdom.

Forskere vil søge at afklare, hvordan patienterne klarer sig efter overstået Covid-19 sygdom mht. lungefunktion, livskvalitet, socioøkonomiske forhold og fysisk kapacitet, samt hvordan lungerne ser ud på en HRCT (high-resolution CT) skanning.

Forskningsprojektet forankres på alle regionens hospitalsenheder: Aarhus Universitetshospital (AUH) samt regionshospitalerne i Horsens, Randers, Herning, Holstebro, Silkeborg og Viborg.

Patienterne vil blive fulgt op efter 3 og 12 måneder, og derfor vil de første patienter blive set allerede i juni måned. I alt forventes 216 patienter i Region Midtjylland at blive inviteret til at indgå i projekter

Initiativet til forskningsprojektet kommer fra overlæge Elisabeth Bendstrup, Lungesygdomme, og overlæge Søren Jensen-Fangel, Infektionssygdomme, på Aarhus Universitetshospital, men læger fra regionshospitaler og fra Røntgen og Skanning samt Blodprøver og Biokemi på AUH er også involveret.

- Formålet er at opnå mere viden om en ny sygdom, hvor vi ikke kender langtidsfølgerne. Projektet er et eksempel på et vigtigt og tværfagligt samarbejde både imellem specialerne men også imellem alle hospitaler i hele Region Midtjylland, siger overlæge Elisabeth Bendstrup fra Lungesygdomme på Aarhus Universitetshospital.

Yderligere information:

Overlæge Elisabeth Bendstrup, Lungesygdomme, Aarhus Universitetshospital, tlf. 2388 2323 eller mail karbends@rm.dk