27.05.2020

Regionsrådet har netop tildelt Landsbyprisen 2020 til Stauning i Ringkøbing-Skjern Kommune. Med prisen følger 150.000 kroner.

Sammenhold, iværksætterånd og smuk vestjysk natur. Det er blot nogle få af de elementer, der udgør landsbyen Stauning i Ringkøbing-Skjern Kommune, der i dag af regionsrådet blev tildelt Region Midtjyllands Landsbypris på 150.000 kroner.

- Stort tillykke til Stauning, der har fortjent Landsbyprisen. Men også tillykke til de fire andre finalister Bøvlingbjerg, Hald, Langhøj og Gylling. Vi har haft et flot felt af kandidater, og det har – som altid – været en fornøjelse at dykke ned i de mange positive udviklingshistorier, der er i de midtjyske landdistrikter, siger formand for regionsrådet, Anders Kühnau (S).

Vil være noget for alle

Regionsrådsmødet blev på grund af coronavirus afholdt som videomøde, hvor kun lyden fra mødet kan følges af offentligheden. Behandlingen af dagsordenspunktet blev dog fulgt tæt i Stauning. Ikke mindst af en glad formand for borgerforeningen, Ebba Lange Andersen:

- Prisen er med til at give os et grundlag for at tænke mere langsigtet, og det betyder rigtig meget. Det er jo svært at udpege én ting, der gør Stauning unik, alle landsbyer har jo både ildsjæle, uenigheder og sammenhold, ligesom os. Men vi forsøger at tænke i helheden. Stauning vil være en landsby, der har noget for alle. Børn, familier, unge og gamle. Det har vi nu et rigtigt godt grundlag for at arbejde videre med, siger hun.

Det ligger endnu ikke fast, hvad Stauning skal bruge pengepræmien på. Men det skal være noget, der "understøtter fællesskabet på langt sigt". Landsbyprisen 2020 bliver officielt overrakt senere på året ved et endnu ikke planlagt arrangement i Stauning.

Fakta

  • Stauning vinder Landsbyprisen 2020. Læs hele indstillingen til regionsrådsmødet her
  • Vinderen er fundet på baggrund af fem finalister. Udover Stauning er det Hald i Skive kommune, Bøvlingbjerg i Lemvig Kommune, Gylling i Odder Kommune og Langhøj i Struer Kommune.
  • Regionsrådet har hvert år siden 2009 tildelt en landsbypris til en landsby eller gruppe af landsbyer, der har vist nye veje til fornyelse og udvikling. Der er indkommet 13 forslag til Region Midtjyllands landsbypris 2020.
  • Læs mere og find videopræsentationer af de fem finalister her.

Se video fra Stauning

(optagelserne er lavet før coronanedlukning af samfundet)

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.