13.05.2020 

Rettet 14.05.2020 kl. 8.17

Borgerne på Anholt skal have en læge på øen. Det indstiller et flertal i udvalget for Nære Sudhedstilbud til Regionsrådet

Når den nuværende ø-læge på Anholt stopper 1. marts 2021, ønsker et flertal i udvalget for Nære Sundhedstilbud fortsætte den nuværende læge-ordning. Med en læge på øen, der holder åbent alle hverdage, står til rådighed i vagttid og kan rykke ud ved akut sygdom på øen.

- Vores mål er at finde en læge, der kan fortsætte på samme måde som i dag. Det er et stort ønske fra Beboerforeningen på Anholt og fra Norddjurs Kommune, som vi gerne vil opfylde, hvis det kan lade sig gøre, siger Annette Roed, formand for Nære Sundhedstilbud.

Den nuværende ø-læge på Anholt har opsagt sin stilling pr. 1. marts 2021.

Et flertal i udvalget ønsker at fortsætte med den nuværende ordning, som omfatter lægehjælp i dagtid, vagttid og akutberedskab alle ugens dage. Hvis regionsrådet følger udvalgets indstilling, vil regionen søge efter en læge, der kan drive klinikken på Anholt på overenskomstvilkår. Skulle det mod forventning ikke vise sig muligt at rekruttere en læge til øen, vil udvalget genoverveje sagen.

Fakta

  • Et flertal i Udvalget for Nære Sundhedstilbud ønsker en ø-læge til Anholdt, der skal holde åbent på samme måde som i dag (Model A).
  • Et mindretal i udvalget tog enten et foreløbigt forbehold (2 medlemmer) eller tilkendegav at der burde arbejdes videre med en anden model (1 medlem).
  • Se indstillingen til udvalget her

Flere oplysninger