18.03.2020

Nedlukningen som følge af COVID-19 rammer det private erhvervsliv hårdt. Derfor har Region Midtjylland besluttet at fremrykke alle betalinger, så betaling sker ved levering eller hurtigst muligt derefter.

Leverandører til Region Midtjylland får nu en håndsrækning til at imødegå likviditetsudfordringer forårsaget af den aktuelle nedlukning af samfundet. Forretningsudvalget har således besluttet, at alle de regninger, som har betalingsfrist frem til 31. marts, bliver sat til betaling nu. Samtidigt er det besluttet, at regionen i de kommende uger løbende vil fremrykke betalinger. I første omgang fremrykkes betalinger for 443 mio. kroner.

- Vores små og mellemstore virksomheder er hårdt ramt af den aktuelle situation, hvor helt nødvendige initiativer for at forhindre smittespredning også betyder markant lavere aktivitet. Vi ønsker som stor offentlig arbejdsplads og kunde at påtage os vores del af ansvaret, for at virksomhederne klarer sig igennem, siger formand for Regionsrådet Anders Kühnau (S).

Løbende overblik

Beslutningen kommer i forlængelse af regeringens initiativer for at hjælpe små og mellemstore virksomheder. Regionen har i sagens natur en lang række leverandører – af alt fra byggematerialer og kollektiv trafik til hospitalsudstyr.

- Beslutningen om at fremrykke betalinger gælder alle både offentlige og private leverandører. Løsningen med løbende fremrykning af betalinger er valgt for at sikre overblikket over konsekvenserne for regionens egen likviditet, forklarer økonomidirektør i Region Midtjylland, Mette Jensen.

Flere oplysninger