Weekend-test.png

27.11.2020

Bliv testet nu! Især hvis du bor i Holstebro eller Ringkøbing-Skjern kommuner. Anbefalingen kommer fra sundhedsmyndighederne, som nu følger op med en konkret invitation: Bliv testet i weekenden. Der er reserveret ikke mindre end 11.000 testtider til borgerne i de to kommuner.

I begyndelsen af ugen anbefalede sundhedsmyndighederne, at så mange som muligt med bopæl i Holstebro og Ringkøbing-Skjern kommuner bliver testet for COVID-19. Bekymringen skyldes et højt smittetryk og nødvendig tæt overvågning af virusvarianter.

Siden mandag er der åbnet en række nye teststeder, så der i regionens vestlige del nu er 13 steder at vælge imellem.

Forventer stor tilstrømning

Torsdag eftermiddag havde lidt over 9.000 borgere taget opfordringen om at blive testet til sig, og det tal vil stige markant i weekenden.

- Det er der al mulig grund til at forvente. Nu er det weekend, mange har fri, der er en masse tider at vælge imellem og selve baggrunden er jo alvorlig nok, siger formand for Region Midtjylland Anders Kühnau (S).

Lørdag og søndag er der hver dag afsat 11.000 testtider alene i de testcentre, der ligger i Holstebro og Ringkøbing-Skjern kommuner. I begge kommuner er det nødvendigt at bestille tid.

Uændret testtilbud i resten af regionen

Anders Kühnau understreger, at den meget store testindsats i Holstebro og Ringkøbing-Skjern kommuner ikke får betydning for antallet af testtider i andre dele af Region Midtjylland.

- Vi har i øjeblikket mulighed for at teste rigtigt mange mennesker i Holstebro og Ringkøbing-Skjern kommuner, samtidig med at vi har yderligere ca. 9. 000 daglige testtider til fordeling blandt teststederne i resten af regionen. Det betyder, at andre kommuner ikke bliver berørt af den massive testindsats i de to vestlige kommuner, siger regionsrådsformanden.

Husk mundbind, tidsbestilling og sundhedskort

Weekendens mange testtider kan reserveres på www.coronaprover.dk.

www.corona.rm.dk ligger svar på spørgsmål om COVID-19. F.eks. teststederne er placeret, hvilke der er handicapvenlige og hvorfor en negativ test er godt nyt.

 

Flere oplysninger