02.11.2020

Henrik Jacobsen er fra 1. januar ansat som ledende overlæge på Øre-, Næse- og Halskirurgi på Aarhus Universitetshospital.

Henrik Jacobsen kommer fra Aalborg Universitetshospital, hvor han har været ledende overlæge siden 2016. Han er uddannet i 1998 fra Odense Universitet og har været 1. reservelæge på AUH, inden han i 2005 blev afdelingslæge og siden (i 2010) blev overlæge på Aalborg Universitetshospital.

- Det er med stor glæde, at vi som Hospitalsledelse har ansat Henrik Jacobsen som ledende overlæge i Øre-Næse-Halsafdelingen. Henrik har en solid faglig erfaring og har gennem de sidste 4 år ledet en lignende afdeling på Aalborg Universitetshospital med meget stor succes, siger Inge Pia Christensen som kontaktdirektør i Hospitalsledelsen for Øre-, Næse- og Halsafdelingen.

- Med Henrik Jacobsen får ikke kun Øre-, Næse- og Halsafdelingen en dygtig læge og leder, men også afdelingsledelseskredsen får en dygtig kollega, der nytænkende, relations- og samskabende samt faglig kompetent inden for det operative område, vil kunne bidrage til vores nye fælles ambition om at være de bedste indenfor alle områder. Vi glæder os til at hilse Henrik velkommen først i 2021.


På Øre-, Næse- og Halskirurgi kommer Henrik Jacobsen til at udgøre afdelingsledelsen sammen med oversygeplejerske Leni Abrahamsen, og han glæder sig til at starte som ledende overlæge på Aarhus universitetshospital.

- Der er mange spændende opgaver at gå i gang med både inden for kirurgien og inden for audiologien. Jeg har en ambition om, at afdelingen skal styrke sin position som nationalt fyrtårn inden for specialet ikke bare i forhold til patientbehandling men også i forhold til forskning og uddannelse. Jeg har oplevet et stort engagement fra medarbejderne, min kollega i afdelingsledelsen Leni Abrahamsen og Hospitalsledelsen, og det glæder jeg mig til at blive en del af, siger Henrik Jacobsen.

Henrik Jacobsen er formand for Dansk Hoved-Hals-Kirurgisk Selskab. Han har en lederuddannelse fra Forsvaret og en seks måneders mini MBA fokus på ledelse, strategi, økonomi og organisering. Klinisk er han specialiseret inden for hoved & hals kirurgi, søvnsygdomme og robotkirurgi.

Evt. yderligere information fås hos ledende overlæge Henrik Jacobsen på tlf. 2066 0872.