04.11.20

Fra i dag bliver der flere lokale muligheder for at blive COVID-19 testet før behandling eller indlæggelse. Hidtil er det sket på hospitaler eller de store testcentre, men nu kan det også klares i sundhedshusenes testtilbud. Sundhedshusene i Ringkøbing og Lemvig er klar fra 16. november.

I takt med at forårets hastigt sammensatte testtilbud bliver afløst af et mere robust, vintersikkert set-up, bliver der også flere og bedre muligheder for at blive tjekket for COVID-19.

COVID-19 test før behandling

Det har længe været nødvendigt at være COVID-19-fri, før behandling på bl.a. hospitaler. Testen har man skulle til enten hospitalet eller et af de større testcentre for at få lavet.

- For nogle borgere har det været ret upraktisk, at de først skulle transportere sig fra f.eks. Grenaa til Randers eller fra Skive til Viborg for at blive testet for COVID-19, for derefter at køre hjem igen og vente på svaret – inden de - med en negativ test – kunne møde op til den aftalte behandling, erkender regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Godt tilbud

Han er derfor tilfreds med, at det nu også er muligt at få taget den type test, de steder regionen tester ved sundhedshuse. Tilbuddet kommer også til at gælde ved sundhedshusene i Ringkøbing og Lemvig, men dog først fra 16. november.

Hvis du skal testes inden du skal til undersøgelse, behandling eller indlægges på hospitalet, sørger hospitalet for, at du får en tid til test.

Hvis du bliver henvist til test af din egen læge, skal du selv booke tid til test på www.coronaprover.dk.

Info om test-tilbud

Region Midtjylland har samlet en lang række relevante oplysninger om teststeder og –muligheder på www.corona.rm.dk.

 

Flere oplysninger

 

  • Regionsrådsformand Anders Kühnau (S), tlf. 2360 2768