Podning_ikon_1280.png

23.11.2020

Et højt smittetryk er sammen med tæt overvågning af virusvarianter baggrunden for, at myndighederne åbner yderligere teststeder i Holstebro og Ringkøbing-Skjern Kommuner og samtidigt øger antallet af testtider markant.

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at alle indbyggere i Holstebro og Ringkøbing-Skjern kommuner bliver testet for COVID-19.

Baggrunden er, at der i de to kommuner er fundet relativt mange personer smittet med virustyper, der kan føres tilbage til mink. Statens Serum Institut vurderer, at det tal kan stige i de kommende uger.

Betydeligt flere test

Der bor ca. 114.000 mennesker i de to kommuner, og Region Midtjylland er nu i gang med at lave en plan for test af borgerne. Der bliver tale om en gradvis øgning af antallet af test i takt med, at regionen i løbet af ugen får tildelt flere test fra de nationale myndigheder.

- Sidst på ugen er det forventningen, at vi kan afsætte ca. 7000 test om dagen til borgerne i de to kommuner, siger direktør Per Sabro Nielsen fra Region Midtjyllands Præhospital.

Kun med tidsbestilling

For at undgå lang kø på teststederne, er det nødvendigt at bestille tid til test på www.coronaprover.dk

Plan for tirsdag

Testkapaciteten udvides tirsdag 24. november disse steder:

  • Testcenter Holstebro, Mozartsvej 5, 7500 Holstebro
  • Ringkøbing Sundhedshus, Trivselsbygningen, Nørredige 28, 6950 Ringkøbing
  • Tarm Sundhedshus, Indgang A, Apoteker Rasmussens Plads 6, 6880 Tarm
  • Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, Ranunkelvej 1, 6900 Skjern (NY)
  • Ulfborg Fritidscenter, Sportsvej 1, 6990 Ulfborg (NY)
  • Vinderup Hallerne, Halvej 2B, 7830 Vinderup (NY)
  • Mejrup Kultur & Fritidscenter, Elkærvej 26, 7500 Holstebro

Onsdag morgen offentliggør Region Midtjylland en plan for test i de kommende 14 dage. I planen vil indgå en oversigt over hvilke lokale teststeder, der bliver oprettet.

Regionen planlægger også en større testindsats i weekenden, samt øget testkapacitet i Lemvig og Struer, som en del af den samlede plan.

Flere oplysninger

  • Lægefaglig direktør, Per Sabro Nielsen, Præhospitalet, tlf. 2134 9887