01.10.2020

Statens Seruminstitut har forøget analysekapaciteten, og kan nu analysere ca. 38.000 COVID-19 prøver i døgnet. Stigningen betyder, at Region Midtjylland også har mulighed for at teste flere borgere og nedbringe ventetiden.

På grund af intensiv testaktivitet i København, er der den seneste tid opstået Ventetid på corona-test i Region Midtjylland. Ventetiden på op til seks dage rammer bredt og frustrerer mange.

Yderligere 2.600 test

Derfor er det godt nyt, at Seruminstituttet kan nå at lave endnu flere analyser.

- Vi går fra 4.400 til 7.000 test til fordeling i Region Midtjylland. Det er ikke så mange, som vi ønsker os, men vi ved, at der er flere på vej om nogle uger. Og hvis vi fordeler testtiderne klogt, vil de få ventetiderne til at falde, vurderer regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

- Vi prioriterer at tilbyde de test, vi har til rådighed, hvor der er mest brug for dem, siger Anders Kühnau.

Test med henvisning

De 2.600 testtider bliver primært fordelt mellem de faste testcentre og teststederne ved sundhedshuse. En del bliver reserveret til test med henvisning, mens resten kan bookes af personer over to år, der ikke har symptomer.

Smitten bestemmer

Formanden for Region Midtjylland forventer dog, at det snart bliver muligt at teste flere. Det skyldes blandt andet, at Statens Seruminstitut bygger på et nyt laboratorium ved Aarhus Universitetshospital.

- Men jeg er også nødt til at sige, at det er en virus, der sætter dagsordenen. Om få dage kan vi stå i en ny situation, hvor vi igen har færre test til deling. Sker det, må vi indrette os, siger Anders Kühnau.

Få svar på spørgsmål om corona, testtilbud og testtider på www.corona.rm.dk

Tidsbestilling sker med nemID på www.coronaprover.dk. Kun personer uden nemID kan booke tid via Region Midtjyllands booking-support.

Flere oplysninger

 

  • Regionsrådsformand Anders Kühnau, tlf. 23 60 27 68 kuhnau@rr.rm.dk
  • Kontaktoplysninger på alle regionsrådsmedlemmer findes på https://www.rm.dk/politik/regionsradsmedlemmer/