30.09.2020

Region Midtjylland er onsdag den 30. september ramt af store it-problemer. It arbejder på højtryk på at løse udfordringerne og sikre, at regionen kan vende tilbage til normal drift. Årsagen til it-problemerne er ikke kendt fuldt ud.

It-problemerne omfatter telefoni, hjemmeside og adgang til systemer, der bruges på hospitaler og i administrationen. Alle hospitaler kører derfor på nødberedskab og har derfor aflyst og udskudt behandlinger og anden planlagt aktivitet. Omfanget af aflysninger er pt. heller ikke kendt.

It-problemerne har især ramt regionens og hospitalernes drift over middag onsdag den 30. september. Problemerne viste sig også i tidsrummet kl. 8.30 – kl. 11.15, og de så derefter en overgang ud til at være løst.

- Vi gør alt hvad vi kan for at rette op, så borgerne igen kan få den behandling, de har brug for, og vores ansatte kan arbejde igen. Jeg beklager dybt de problemer, vi har set. Status er lige nu, at vi stadig ikke har fundet kerneårsagen til problemet, men er på vej tilbage mod normal drift, siger it-direktør Claus Kofoed.

Regionen oplevede tilsvarende udfordringer for ca. 1 måned siden.

- Vi er i gang med en meget stor modernisering af vores netværk for at gøre det mere robust. De omlægninger kan være med til at forårsage de udfald, vi ser nu, siger Claus Kofoed.

It-afdelingen forventer at være færdig med omlægningerne indenfor en måned.

Flere oplysninger

  • It-direktør Claus W. Kofoed, tlf. 2112 5905