04.09.2020

Sygeplejerske, ambulancebehandler i USA og underviser i simulation og færdighedstræning ved Forsvaret: Henrik Nielsen kommer med masser af erfaring og viden til en ny funktion og stilling som simulationskoordinator i Hospitalsenheden Vest.

Henrik Nielsen bærer stor viden med sig ind i den nyoprettede funktion og stilling som simulationskoordinator i Hospitalsenheden Vest; bl.a. er han uddannet sygeplejerske fra VIA University College, og har masser af erfaring fra et tidligere arbejde som ambulancebehandler i USA, som han har passet sideløbende med en stilling i Forsvaret, hvor han har været ansat i over 17 år. I en del af årene ved Forsvaret har Henrik Nielsen været kursusleder og underviser, herunder i simulation og færdighedstræning.

Simulation og træning foregår i et patientsikkert miljø

Simulation som læringsmetode kommer oprindeligt fra flyindustrien, og den er baseret på at efterligne virkeligheden mest muligt. Fx betyder anvendelsen af dukker i stedet for patienter, at ansatte og studerende på hospitalet kan træne kliniske kompetencer, kommunikation og samarbejde uden risiko for patienterne.

- Målet er at minimere fejl og optimere patientsikkerheden. Derfor er det vigtigt, at vi får trænet det, vi forventer, der kommer til at ske i virkeligheden i et patientsikkert undervisningsmiljø, siger Henrik Nielsen.

Opgaven som ny simulationskoordinator er ambitiøs.

For Henrik Nielsen indebærer den at være med til at sætte kursen og udvikle strukturen for rammerne i NIDO Simulation - de 500 m2 nye fælles lokaler til træning og uddannelse af ansatte og studerende i Gødstrup – i samarbejde med uddannelseskoordinatorer, uddannelsesansvarlige medarbejdere og andre, der har behov for at benytte lokalerne.

Aktiviteterne i NIDO Simulation vil være færdighedstræning af diverse grundlæggende og specialerelaterede kompetencer, simulationstræning af kritiske teamforløb, forberedende og opfølgende undervisning og debriefings-øvelser. Dette kan foregå både i små grupper og som fælles undervisning i større grupper.

Henrik Nielsen ser meget frem til at kaste sig over opgaven.

- Jeg synes, det er super interessant at starte noget nyt op, og jeg ser meget frem til at kunne være med til at forme og præge det nye sygehusmiljø i Gødstrup på uddannelses- og træningsområdet, siger Henrik Nielsen begejstret, og han tilføjer:

- Jeg ser en opgave for mig, der blandt andet består i at være en støtte for afdelingernes ledere og instruktører i træning og uddannelse, så de har en sparrings- og rådgivningspartner ved behov for rådgivning om træning af specifikke scenarier og færdigheder. Jeg kan blandt andet rådgive om, hvilken type lokale, udstyr og materiel, der er mest velegnet og hjælpe dem med at koordinere et set-up, der svarer bedst til deres behov.

Allerførst for står dog de opgaver, der vedrører flytningen fra hospitalerne i Herning og Holstebro til Regionshospitalet Gødstrup. Det eksisterende udstyr og inventar skal indrettes og placeres optimalt i de nye rammer, og der er fokus på udviklingsopgaver med booking, koordinering og afvikling af undervisningsaktiviteter i dialog med de medarbejdere, som står for simulationstræningen på hospitalsafdelingerne.

Efter flytningen til Regionshospitalet Gødstrup vil Henrik Nielsens ansvarsområde også dække den daglige drift og udvikling af Simulationsenheden, herunder udvikling af scenarie og in situ træning foruden vedligeholdelse og opdatering af udstyr.

Foto: Søren Braad Andersen.

500 kvadratmeter til tværfaglig træning af scenarier og færdigheder i Gødstrup

NIDO Simulation etableres som 500 m2 nye fælles rammer til simulations- og færdighedstræning for ansatte og studerende på Regionshospitalet Gødstrup, og kommer til at ligge tæt på det nye forsknings- og uddannelsescenter NIDO | danmark. Det vil give hospitalets ansatte og studerende mange muligheder for at træne forskellige scenarier og færdigheder.

NIDO Simulation indeholder:

  • områder til færdighedstræning og simulationstræning
  • undervisningslokaler
  • øvelokaler
  • kontor
  • teknikrum.

Flere oplysninger

Henrik Nielsen tiltrådte stillingen som simulationskoordinator i juni 2020. Han er 37 år, og bor i Hald ved Højslev med sin kone og to døtre.

Kontakt simulationskoordinator Henrik Nielsen

Tlf. 2131 4944

Mail: HENNI5@rm.dk 

NIDO | danmark

Hospitalsenheden Vest

Mere information om NIDO Simulation

https://www.vest.rm.dk/uddannelse/uddannelse/simulation-og-fardighedstraning

Link til nyheden

https://www.vest.rm.dk/om-hospitalet/nyheder/nyhedsarkiv/2020/september/ny-simulationskoordinator-bliver-bindeled-for-simulations--og-fardighedstraning-i-godstrup/