22.09.2020

Der er pres på corona-teststederne i hele Danmark, fordi smitteudbruddet i Københavnsområdet lægger beslag på store dele af Seruminstituttets analysekapacitet. I Region Midtjylland er konsekvensen øget ventetid til test for raske personer i samfundssporet, men med en række ændringer håber regionen at mindske kø og frustration.

Der skal testes mest, hvor der smittes flest, og det er i øjeblikket i og omkring Købenavn. Det er forklaringen på, at der for tiden er færre testtider til rådighed i blandt andet Region Midtjylland, og de seneste dage har presset på teststederne desværre medført øget ventetid og nogle steder kø.

Med en række ændringer håber regionen at mindske risikoen for kø og med tidsbestilling gøre det tydeligt, hvornår man kan regne med at blive testet.

Testbiler i Randers og Horsens

De seneste dage har kombinationen af færre test og stor interesse ført til længere ventetider og kø ved testbiler i Randers og Horsens.

Testbilerne i de to byer har hidtil tilbudt test uden tidsbestilling til personer over to år uden symptomer. Det bliver nu ændret, så der fra i morgen - onsdag 23. september – er indført krav om tidsbestilling for alle former for coronatest i Randers og Horsens. Tidsbestilling sker på www.coronaprover.dk.

Testbiler i Gellerup og Ringkøbing

På grund af smitteudbrud bliver der fra onsdag flere muligheder for at booke tid til test i Ringkøbing.

Onsdag åbner også en testbil i Gellerup ved Aarhus. Testbilen holder åbent for test uden tidsbestilling.

Hjemmesiden www.corona.rm.dk er opdateret med adresser og åbningstider.

Flest tider på store testcentre

Generelt er der flest tider at vælge imellem på de store testcentre i Aarhus, Silkeborg, Viborg eller Herning.


Flere oplysninger

  • Lægefaglig direktør Per Sabro Nielsen, tlf. 2134 9887