11.09.2020

En stærk stigning i antallet af COVID-smittede i og omkring hovedstaden betyder, at Region Midtjylland fredag sender de første af i alt 10 mobile testhold til København, hvor de skal hjælpe med at opspore smittede.

Først omkring Aarhus og Silkeborg og nu Odense og København: COVID-19 smitten bobler op og spreder sig. En bekymrende stigning i antallet af COVID-19-smittede i Københavnsområdet betyder, at Region Midtjylland fredag sender de første af op til 10 mobile testhold til hovedstaden, hvor de skal hjælpe med at teste og dermed opspore smittekæder.

- Den situation vi selv stod i for få uger siden med mange nye smittede hver dag, restriktioner som i foråret og stor usikkerhed er præcis den virkelighed, København står i nu. Vi fik god hjælp af andre regioner, da vi kæmpede mod smittespredning i bl.a. Aarhus og Silkeborg. Nu er det Region Hovedstaden, der har brug for hjælp, og selvfølgelig kommer vi, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Den hjælp Region Midtjylland sender til hovedstaden består af op til 10 mobile testhold, som hver består af tre personer, nødvendigt testudstyr og et køretøj. De mobile testhold fylder ikke meget, og kan umiddelbart flyttes til nye adresser, hvis situationen kræver det.

Det er endnu uvist, præcist hvor længe Region Midtjyllands testhold skal være en del af indsatsen i hovedstadsområdet, men i første omgang er forventningen, at testholdene vender tilbage om ca. en uge.

 

Flere oplysninger

  • Regionsrådsformand Andes Kühnau (S), tlf. 2360 2768
  • Lægefaglig direktør i Region Midtjyllands præhospital, Per Sabro Nielsen, tlf. 2134 9887
  • Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på rm.dk/politik/regionsradsmedlemmer