14.04.2021

På grund af en menneskelig fejl nåede 454 PCR-test indsamlet i Vildbjerg Sportscenter desværre ikke frem til analyse i tide.

De berørte test blev indsamlet søndag, men de kunne på grund af en forglemmelse først afleveres til analyse så sent, at svarfristen på 48 timer ikke kunne overholdes. Prøverne er derfor kasseret og prøvesvaret er angivet som inkonklusiv på Sundhed.dk.

Lægefaglig direktør Per Sabro Nielsen beklager fejlen, og de ulemper den har medført for borgere, der blev testet søndag 11. april i Vildbjerg Sports- og Kulturcenter.

- Jeg kan udmærket forstille mig, hvor frustrerende det må være at erfare, at prøverne ikke er blevet analyseret. I situationen er det bedste, vi kan gøre at skrue op for antallet af PCR-testtider (i halsen) og sætte ind med ekstra hurtigtest (i næsen) i de kommende dage.

- Vi tilbyder også alle, der har fået svaret inkonklusiv efter søndagens fejl i Vildbjerg, at de i morgen torsdag 15. april kan få en ny test uden tidsbestilling. Borgerne skal blot medbringe testresultatet fra Sundhed.dk (inkonklusiv) på mobiltelefon eller print, så bliver de ledt uden om evt. kø, forklarer Per Sabro Nielsen.

Udover flere PCR-test og hurtigspor til de ramte borgere, bliver der også mulighed for at få lavet hurtigtest torsdag, fredag og lørdag i Vildbjerg.

Dermed er der i denne uge ekstraordinært mulighed for at blive testet alle dage 9 – 16 i Vildbjerg Sports- og Kulturcenter.

Flere oplysninger

  • Lægefaglig direktør, Per Sabro Nielsen.