28.4.2021

Regionsrådet har i dag tildelt Landsbyprisen 2021 til landsbyen Skals i Viborg Kommune. I alt seks kandidater kæmpede om prisen.

Et væld af frivillige i effektive arbejdsgrupper og udvikling med udgangspunkt i en helhedsplan er med til at sikre stærk udvikling i landsbyen Skals i Viborg Kommune. Nu har byens tilgang til landsbyudvikling også sikret Landsbyprisen 2021 og de 150.000 kroner, der følger med (se videopræsentation af Skals nederst).

Regionsrådet i Region Midtjylland traf beslutningen på dagens møde, og der var rosende kommentarer til Landsbyen fra flere rådsmedlemmer.

- Prisen er en hyldest til de landsbyer og områder uden for de store byer, der formår at bruge de store kvaliteter, der faktisk er i landdistrikterne til at skabe udvikling, og dermed også viser vejen for andre. Det er der heldigvis mange gode eksempler på, og det gælder ikke mindst Skals som er en meget værdig vinder af årets pris, siger formand for regionsrådets udvalg for regional udvikling, Jørgen Nørby (V).

landsbypris web.jpeg

Før dagens regionsrådsmøde lykønskede formand for udvalget for Regional Udvikling, Jørgen Nørby og chefkonsulent i Regional Udvikling, Region Midtjylland, Karsten Bækgaard (t.v.), uden for Regionshuset formanden for borgerforeningen i Skals, Heine Glerup Sørensen (i midten). Foto. Region Midtjylland.

Et kæmpe skulderklap

I Skals er der stor glæde over prisen, som ifølge formand for borgerforeningen Heine Glerup Sørensen er en kulmination på flere års målrettet arbejde.

- Det er jo en forløsning, et kæmpe skulderklap og et bevis på, at den proces, vi startede for snart mange år siden, nu for alvor begynder at bære frugt. Det er jo fantastisk at være borgerforeningsformand i en by, hvor så mange påtager sig et ansvar for udviklingen. Vi har et supergodt set up med nogle arbejdsgrupper, der hver især lykkedes i helt fantastisk grad, og det er jo fantastisk at få anerkendelse for, siger han.

I alt har seks kandidater været indstillet til prisen  i 2021. Udover Skals er det de to landsbysammenslutninger: Serup, Lemming, Nisset, Ebstrup og Sejling i Silkeborg Kommune, Herskind, Skivholme og Herskind Hede i Skanderborg Kommune samt de tre landsbyer Ebdrup i Syddjurs Kommune, Hald i Skive Kommune og Lindved i Hedensted Kommune

Læs mere om alle seks kandidater her: http://landsbyprisen.rm.dk/

 

Alle finalister til Region Midtjyllands Landsbypris får tilbud om en kort videopræsentation af Landsbyen. Videopræsentationerne fra finalisterne i 2021 bliver offentliggjort løbende. Her er videoen fra årets vinder Skals.

 

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.