06.08.2021

Fra tirsdag 10. august tilbyder Region Midtjylland også vaccination mod COVID-19 uden tidsbestilling. Tilbuddet gælder alle vaccinesteder i hele regionen, og det er især en invitation til de impulsive, siger regionsrådsformand Anders Kühnau. Åbningstiderne kan ses på corona.rm.dk.

Køkultur og tidsbestilling har hidtil været nøglen til vaccination mod COVID-19.

Spring tidsbestillingen over

Fra tirsdag 10. august er tidsbestillingen ikke længere en betingelse. Fra da af får alle Region Midtjyllands vaccinesteder to spor: Ét for dem, der foretrækker at tage chancen og evt. kø og et andet for dem, der foretrækker tidsbestilling og en fast aftale.

Muligheden for vaccination uden tidsbestilling gælder alle over 12 år og både første og andet stik.

- Vi har både vacciner og ledige hænder, og forsøg har vist, at nogle borgere foretrækker fri adgang og evt. ventetid, fremfor at bestille tid og møde op på et bestemt tidspunkt. Dem vil vi gerne tilbyde vaccination på denne måde, siger Anders Kühnau (S), formand for regionsrådet i Region Midtjylland.

I de kommende uger har Region Midtjylland ca. 100.000 ledige vacciner.

- Og vi ved, at et ret stort antal borgere har fået brev om, at de kan blive vaccineret. Men af en eller anden grund sker der ikke rigtigt noget med invitationerne. Måske er det ferien, der spiller ind, det ved vi ikke, men nu prøver vi at gøre det nemmere at få både første og andet stik, siger Anders Kühnau.

Åbningstider og adresser

Se adresser og åbningstider for vaccination med og uden tidsbestilling på www.corona.rm.dk (Og herunder - tryk på "+" for at folde boksen ud)

Der bliver vaccineret med både Moderna og Pfizer-BioNTec.

 

Husk at tælle dagene

Borgere der kommer for at få 2. stik, skal selv huske at tælle efter, at de overholder det nødvendige interval mellem 1. og 2. stik, ellers går de forgæves:

  • Vaccinerede med Moderna kan få andet stik efter 28-42 dage.
  • Vaccinerede med Pfizer BioNTec kan få andet stik efter 21-42 dage.

Husk også sundhedskortet og læs mere om vaccination mod COVID-19 på Region Midtjyllands hjemmeside.

 

Flere oplysninger

  • Regionsrådsformand Anders Kühnau (S), tlf. 23 60 27 68
  • Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på dk/politik/regionsradsmedlemmer