04.12.2021

Fra mandag 6. december indgår redningsspecialister fra Beredskabsstyrelsen og soldater fra Forsvaret i vaccination og test af borgere for COVID-19 i Region Midtjylland.

Iklædt værnemidler og uniform vil medarbejdere fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen fra på mandag 6. december indgå i opgaven med at pode og vaccinere borgere forskellige steder i Region Midtjylland.

Beredskabsstyrelsen Midtjylland i Herning støtter med færdiguddannede redningsspecialister, som står til hjemsendelse ved udgangen af januar. Gruppen har som redningsspecialister i løbet af ni måneders værnepligt kvalificeret sig til at søge job i f.eks. ambulancetjenesten og i brandvæsnet i de kommunale redningsberedskaber.

Forsvaret bidrager med personale. Hvorfra er endnu uafklaret. I alt får 36 redningsspecialister og soldater en særlig oplæring i løbet af weekenden, så de fra mandag kan indgå i COVID-indsatsen.

Region Midtjyllands formand Anders Kühnau takker for støtten og siger, at det er planen, at redningsspecialisterne først og fremmest skal hjælpe med at teste for COVID-19.

- Podepinde bliver redningsspecialisternes primære værktøj. Det vil først og fremmest være sundhedsfagligt personale, samt personale der er er i gang med en sundhedsvidenskabelig uddannelse, som sørger før vaccinationer, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

- Personalet bliver fordelt, så kompetencerne bliver brugt bedst muligt og på en måde, som også opleves så trygt som muligt for borgerne, siger formanden.

Personalet fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen støtter COVID-indsatsen i resten af december, og arbejder i perioden under regionens sundhedsfaglige ledelse.

Fakta

  • Fra mandag 6. december vil redningsspecialister fra Beredskabsstyrelsen og soldater fra Forsvaret støtte COVID-19-indsatsen i Region Midtjylland.
  • Forsvaret og Beredskabsstyrelsen støtter dagligt med 36 kvinder og mænd, der forinden bliver oplært af Region Midtjylland.
  • Redningsspecialisterne og soldaterne arbejder under regional sundhedsfaglig ledelse.
  • Læs om test og vaccination i Region Midtjylland på corona.rm.dk.

Flere oplysninger