29.12.2021

Overlæge, Jens Kelsen, på Lever-, Mave- og Tarmsygdomme, AUH er ansat som nye ledende overlæge i afdelingen pr. 1. februar 2022.

- Jens Kelsen er en inspirerende leder og en fagperson med bred klinisk erfaring og stor forskningsindsigt. Han er den helt rigtige til at føre afdelingens dedikerede høje faglighed og forskningstradition videre, så Lever-, Mave- og Tarmsygdomme kan bevare førerpositionen i Danmark inden for sit felt og ligeledes være et fyrtårn internationalt, siger lægefaglig direktør Jørgen Schøler Kristensen på AUH. 

Jens Kelsen blev kandidat i medicin fra Aarhus Universitet i 1995, ph.d. fra samme sted i 2004 og speciallæge i medicinsk gastroenterologi og hepatologi i 2010. Fra 2004 til 2010 arbejdede han som uddannelseslæge og post.doc. i Lever-, Mave- og Tarmsygdomme, inden han i 2010 blev ansat som overlæge på Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Randers.

Fra 2012 til 2014 var Jens Kelsen forskningschef på Regionshospitalet Randers, inden han i 2015 vendte tilbage til AUH som overlæge på Lever-, Mave- og Tarmsygdomme. Siden 2016 har han været funktionsleder for afdelingens klinik, ligesom han siden 2017 har haft ansvar for gravide med inflammatorisk tarmsygdom.

Fra 2011 har Jens Kelsen været tilknyttet Aarhus Universitet først som adjungeret lektor og siden 2016 som klinisk lektor på Health på Aarhus Universitet.

Ved siden af sit arbejde på AUH har han fra 2017 til 2020 været medlem af styregruppen for den nationale BIO-IBD database og fra 2014-2016 medlem af Den Videnskabsetiske Komité for Region Midtjylland. Jens Kelsen har påbegyndt en Master of Public Governance på Copenhagen Business School og er anerkendt i Danmark som ekspert inden for behandling af inflammatoriske tarmsygdomme med udfærdigelse af webinarer og foredragsrække.

Der var et stærkt ansøgerfelt til stillingen, der blandt andet sås afspejlet i, at afdelingen dygtigt har arbejdet med at sikre høje faglige profiler internt til ledende stillinger.

Jens Kelsen er 52 år, bor i Risskov med sin kone og har to voksne børn.

Den nye afdelingsledelse i Lever-, Mave- og Tarmsygdomme består fra 1. februar 2022 af lærestolsprofessor Henning Grønbæk, oversygeplejerske Kirstine Hjort og ledende overlæge Jens Kelsen.