03.02.2021

I forbindelse med genåbningen af skolernes 0. til 4. klasse på mandag, forventer sundhedsmyndighederne stigende interesse for at blive testet. Blandt andre lærere og pædagoger opfordres til at lade sig teste. Region Midtjylland kan PCR-teste over 30.000 borgere både fredag og lørdag.

Børn der går i 0. til 4. klasse skal i skole igen fra på mandag. Det samme gælder dermed også en lang række lærere, pædagoger, skoleledere og andre ansatte.

Voksne bør testes inden skolestart

Sundhedsmyndighederne opfordrer voksne til at blive testet inden de møder på arbejde mandag, og derfor skruer Region Midtjylland op for mulighederne for at blive testet.

- Både fredag og lørdag planlægger vi at teste op til 30.400 personer, siger lægefaglig direktør i Præhospitalet, Per Sabro Nielsen, som understreger, at de ekstra test alle er halspodninger, som kræver tidsbestilling.

Ekstra mange PCR-test fredag og lørdag

De ekstraordinært mange test er til rådighed fredag og lørdag. Søndag bliver udbuddet normalt, og når skolerne er i gang igen, sørger kommunerne for løbende test af personalet.

To slags test

Region Midtjylland tilbyder to former for test. Begge er gratis:

  • PCR-test (vatpind i halsen) – svartiden er ca. 24 timer. Det er denne type test, der er ekstra mange af fredag og lørdag. HUSK tidsbestilling på coronaprover.dk og få svar på www.sundhed.dk

  • Hurtigtest (vatpind i næsen) – svartiden er max. 30 minutter – testpersonalet oplyser om testen er positiv (smitte) eller negativ (ingen smitte).

I Herning, Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg og Aarhus er der faste hurtigtest-steder. Åbningstiden på faste teststeder er kl. 8.00-20.00.

I de øvrige byer holder midlertidige teststeder resten af denne uge åbent fra kl. 14-19. Adresser og åbningstider opdateres ofte.

Kort over testbyer

Besøg corona.rm.dk for se et kort over de byer, hvor Region Midtjylland lige nu tilbyder de to testtyper (Åbner PDF). Bemærk, at kortet ofte opdateres og derfor ikke bør printes ud eller gemmes. Brug det online!

Samlet råder Region Midtjylland fredag og lørdag over 21% af hele landets samlede testkapacitet på i alt 145.000 test.

Region Midtjylland har samlet en lang række oplysninger om test og vacciner på www.corona.rm.dk

Flere oplysninger

  • Lægefaglig direktør Per Sabro Nielsen.

Foto af hurtigtest/antigentest findes på pressesiden
Fotos er taget på SOS Internationals teststed i Aarhus. Foto: Region Midtjylland, Rune Borre-Jensen.