02.02.21

To jobbanker i Region Midtjylland har tilsammen modtaget mere end 10.000 ansøgninger. Alene til vaccinationsopgaven er der nu ansat 316 personer.

Viljen til at hjælpe et pandemiramt sundhedsvæsen fejler ikke noget. De to initiativer, Region Midtjylland har sat i søen for at rekruttere ekstra arbejdskraft i indsatsen mod COVID-19, har givet god respons.

5840 ansøgninger

Det nyeste initiativ handler om at rekruttere medarbejdere til vaccination. Her har Region Midtjylland indtil nu modtaget 5840 ansøgninger. Heraf har mere end 5000 en sundhedsfaglig baggrund. De fleste som læge eller sygeplejerske, men også social- og sundhedsassistenter, tandlæger, jordemødre, paramedicinere og andre personer med relevant baggrund har søgt.

- I en ellers noget mørk tid er det opløftende at mærke den kæmpemæssige interesse, der er for at bidrage. Vi har allerede ansat 316 personer til at hjælpe med vaccinationsopgaven og har lige nu yderligere 208 ansøgninger under afklaring, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

- Vi får brug for flere, når vi får vacciner til en større del af befolkningen. Vi er taknemmelige over, at så mange har vist positiv interesse, siger Anders Kühnau.

Der er både unge under uddannelse, pensionerede og ledige i gruppen af ansøgere til vaccine-jobbanken.

- Nogle kan lægge få timer i opgaven, andre flere. Men tilsammen aflaster de det faste personale og giver en god sikkerhed for, at vi kan løse den store vaccinationsopgave, vi står foran, siger Anders Kühnau.

Corona-assistance-jobbank kan genoplives

I marts 2020 oprettede Region Midtjylland en "Corona-assistance-jobbank". Herfra har hospitalerne især ansat læger og sygeplejersker med faglige kompetencer inden for intensiv pleje og bedøvelse. Jobbanken er fortsat tilgængelig, men ikke åben for nye ansøgere.

- Jobbanken betød, at det midtjyske sundhedsvæsen var godt gearet og parat til et stort antal patienter, som vi forventede hen over påsken sidste år. Det forventede boom udeblev heldigvis, men skulle antallet af indlagt pludselig vokse i løbet af de næste måneder, kan vi  fortsat trække på knap 500 aktive profiler i databasen, siger Anders Kühnau.

Kontakt