07.02.2021

Regionerne har ikke længere tillid til, at SOS International A/S med underleverandøren Medical Nordic A/S kan opfylde kontrakt- og sundhedsfaglige retningslinjer. Kontrakterne er derfor opsagt, og der er lavet midlertidige aftaler med FALCK A/S.

Regionernes opgave er at sikre, at danskerne har adgang til hurtig, sikker og korrekt antigentest. Den opgave påtog SOS International A/S sig i et udbud. Men blot en uge inde i kontraktperioden står det klart, at SOS International A/S ikke magter opgaven i det krævede omfang, ligesom der er konstateret alvorlige brud på kvaliteten hos især deres underleverandør Medicals Nordic A/S.

Skuffelse i regionerne

- Regionerne er på vegne af borgerne dybt skuffede over at SOS International A/S svigter sine forpligtelser, siger koncerndirektør i Region Midtjylland Anders Kjærulff.

Regionerne har derfor opsagt kontrakten med SOS International A/S med 30 dages varsel og krævet at SOS International A/S øjeblikkeligt afbryder samarbejdet med underleverandøren Medicals Nordic A/S.

Hurtigtest i Hovedstaden

I opsigelsesperioden fortsætter SOS International A/S med at tilbyde hurtigtest til borgerne i Region Hovedstaden, men virksomheden må udelukkende anvende eget personale til opgaven, da der ikke længere er tillid til underleverandøren.

Det er en betingelse fra regionernes side, at der omgående bliver rettet op på bl.a. hygiejneforhold. I modsat fald kan samarbejdet med SOS International stoppe inden opsigelsesvarslets udløb.

"Parken" i København åbner mandag som ekstra midlertidigt offentligt teststed. Copenhagen Group/Copenhagen Medical står bag, og virksomheden øger testkapaciteten i løbet af de kommende dage.

Hurtigtest i Sjælland, Nordjylland og Midtjylland

Region Midtjylland har derudover indgået midlertidige aftaler med FALCK A/S, der i løbet af den kommende uge overtager hele testopgaven i Region Sjælland, Region Midtjylland og Region Nordjylland.

Som udgangspunkt bliver der i de fire berørte regioner mandag hurtigtestet fra de adresser og i de tidsrum, som regionerne allerede har meldt ud på hjemmesider m.m. Ændringer vil løbende blive offentliggjort de samme steder.

Bestil test på coronaprover.dk

Et alternativ til hurtigtest er PCR-test (vatpind i halsen), hvortil der er tidsbestilling på www.coronaprover.dk

Læs mere om regionernes testtilbud på hjemmesiderne:

Fremtidige hurtigtest

Regionerne er i dialog med regeringen og kommunerne for at finde ud af, hvordan opgaven med at antigenteste borgere bedst muligt udbydes fremadrettet. I den forbindelse vil forskellige modeller blive overvejet.

Det nye udbud vil blive offentliggjort hurtigst muligt.

 

Flere oplysninger

  • Koncerndirektør i Region Midtjylland, Anders Kjærulff, tlf. 2016 7347
  • Vicedirektør i Indkøb & Medicoteknik Dorte Christensen, tlf. 2384 7377