04.02.2021

Region Midtjylland modtager torsdag 4. februar ca. 13.400 doser vaccine mod Covid-19

Region Midtjylland modtager ca. 11.700 doser Pfizer-vaccine og ca. 1.700 doser Moderna-vaccine mod Covid-19 torsdag i uge 5.

Vaccinerne skal bruges på at vaccinere borgere på +85 år, der ikke allerede har fået vaccinen (målgruppe 3). Desuden skal doserne bruges på at re-vaccinere borgere og ansatte fra region, praksis og kommuner.

- Den store vaccinationsopgave er tilbage på sporet. Jeg glæder mig over, at vi kan tage hul på vaccination af borgere over 85-årige og fortsætte med re-vaccinationer, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Vaccinationerne vil foregå på faste og midlertidige vaccinationscentre og på hospitaler.

To vacciner i brug

Region Midtjylland vil med ugens leverancer fremover benytte vacciner fra Pfizer og Moderna. Begge vacciner har en effekt på mindst 94 procent og er godkendt til borgere over 18 år.

Man kan ikke selv vælge, hvilken vaccine man får.

Sundhedsstyrelsen har besluttet, at vaccinen fra Moderna skal gives til borgere på +85 år. Re-vaccination af borgere, der har fået 1. vaccination, samt ny-vaccination af borgere, der er inviteret til vaccination, vil ske med vaccine fra Pfizer.

Hvem er nu vaccineret?

Region Midtjylland har af tidligere leverancer færdig-vaccineret borgere på plejecentre. Og vaccineret en del borgere over 65 år, der modtager personlig pleje og praktisk hjælp, samt borgere, der risikerer et alvorligt forløb med Covid-19.

Desuden er udvalgte medarbejdere fra region, praksis og kommuner vaccineret.

Fakta

 • Region Midtjylland modtager torsdag 4. februar ca. 13.400 doser vaccine mod Covid-19.
  Heraf er ca. 11.700 doser Pfizer-vaccine og ca. 1.700 doser Moderna-vaccine.
 • Region Midtjylland vil fra uge 6 vaccinere borgere i målgruppen +85 år
  Samt fortsat re-vaccinere
  - borgere på +65 år, der får personlig pleje og praktisk hjælp
  - borgere der risikerer alvorligt forløb med Covid-19
  - udvalgte ansatte fra region og kommuner

 • Vaccinen fra Moderna skal ifølge Sundhedsstyrelsen tilbydes borgere i gruppen +85 år (målgruppe 3).

 • 22.260 borgere i Region Midtjylland tilhører gruppen af +85-årige, der endnu ikke er vaccineret. De ældste borgere i gruppen inviteres til vaccination først.

 • Inviterede borgere skal booke tid til vaccination. Hvordan står i den invitation, de modtagere i e-boks (eller som brev, hvis de er fritaget for digital-post)

Øvrig information

Kontakt