08.01.2021

Efter 45 år i sundhedsvæsenet har sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen på AUH valgt at sige op for at gå på pension og flytte tættere på børn og børnebørn i København.

Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen går på pension 1. april 2021 efter at have været sygeplejefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital de seneste 4 år.

Inge Pia Christensen kom til Aarhus Universitetshospital som sygeplejefaglig direktør fra Hospitalsenheden Horsens i starten af 2017. Det var midt i en vanskelig periode på Aarhus Universitetshospital med færdiggørelse af Danmarks største hospitalsbyggeri, komplicerede flytninger og fusion samt en presset økonomi.

- Efter fire års hårdt og vedvarende arbejde er vi kommet godt igennem fusionen. Vi leverer de behandlinger, vi skal, og vi er kommet i økonomisk balance. Så når covid-opgaverne er overstået, har vi igen kræfter til udvikling og innovation, siger Inge Pia Christensen.

Hun har været meget engageret i, at Aarhus Universitetshospital skal være mere åben over for ideer udefra og hurtigere til at tage forbedringer til sig. Derfor har hun stået i spidsen for indførelsen af Forbedringsmodellen; en metode til at arbejde systematisk med forbedringer og patientsikkerhed, hvor man med prøvehandlinger hurtigt kan afprøve ideer i mindre sammenhænge og at skalere dem op, hvis de viser sig at fungere.

- Inge Pia er en meget kompetent og energisk leder. Hun har taget et væld af initiativer, som altid har vist sig at være rigtige. Hun har forfulgt et mål om at hæve kvaliteten for patienten, og hun kan se andres ressourcer og har et sikkert blik for behovet for, at vi arbejder på tværs af faggrupper, hospitaler og sektorer. Hun har givet et meget væsentligt bidrag til Aarhus Universitetshospitals udvikling, siger Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland.

Inge Pia Christensen er kendt for en stærk sygeplejefaglig profil, og hun har blandt andet været dybt engageret i udviklingen af patientsikkerhed, organisering af modtagelsen af akutte patienter og med sikkert patientflow på hospitalet.

- Jeg forlader et fantastisk hospital med en høj kvalitet og patienttilfredshed, som skyldes et enormt ambitiøst og passioneret personale, der har førertrøjen på i mange faglige sammenhænge, siger Inge Pia Christensen.

Inge Pia Christensen har været ansat i sundhedsvæsenet i 45 år, og hun fik sit første lederjob tilbage i 1990 som afdelingssygeplejerske på Børneonkologisk Afsnit på Aarhus Universitetshospital. Siden blev hun oversygeplejerske først på Blodsygdomme og senere på Børn og Unge på Aarhus Universitetshospital, hvorfra hun tog springet til at blive sygeplejefaglig direktør på Hospitalsenheden Horsens i 2012. I 2017 vendte hun tilbage som sygeplejefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital.

Stillingen som sygeplejefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital vil snarest muligt blive opslået.