08.01.2021

Alle regioner er i gang med at trække en bestemt type FFP3 masker fra deres hospitalsafdelinger tilbage efter indberetninger om fejl.

Maskerne, der også har været brugt i Region Midtjylland, bliver nu sat i karantæne, mens de undersøges. Maskerne er indkøbt af Region Nordjylland og distribueret til alle fem regioner.

Billedet forestiller den type FFP3-maske inklusiv indpakning, der pga. en defekt nu er trukket tilbage fra hospitalerne i alle regioner. Foto: Tonny Foghmar, Aarhus Universitetshospital

Det er denne FFP3-maske, der pga. en defekt nu er trukket tilbage fra hospitalerne i alle regioner. Foto: Tonny Foghmar, Aarhus Universitetshospital 

Alle regioner er i gang med at tilbagetrække FFP3-maskerne af mærket Meixin MX50-14V fra EE Healthcare, der er distribueret til deres hospitalsafdelinger.

Vigtigt at personalet har tillid til værnemidler

Det sker på baggrund af meldinger fra Region Midtjylland om, at maskerne kan gå op i sømmen, når man har haft dem på i et stykke tid. Det er Region Nordjylland, der i et fællesindkøb har indkøbt maskerne på vegne af alle regioner.

- Det er vigtigt, at sundhedspersonalet kan have tillid til de værnemidler, der skal beskytte både dem selv og patienterne mod COVID-19, når de udfører deres arbejde. Derfor trækker vi maskerne tilbage og sætter dem i karantæne på vores lager, mens sagen undersøges nærmere, siger Roeland Løfberg, koncerndirektør i Region Nordjylland.

Det bliver undersøgt, om det er et generelt problem, der rammer alle de leverede masker af denne model, eller det blot drejer sig om en enkeltstående levering.