18.01.2021

Akutklinikkerne i Ringkøbing, Grenaa, Silkeborg og Skive genåbner 25. januar efter at have været midlertidigt lukket siden december. Det besluttede et flertal i forretningsudvalget i Region Midtjylland mandag.

Pandemiens pres på hospitalerne har siden 22. december holdt akutklinikkerne i Ringkøbing, Grenaa, Silkeborg og Skive midlertidigt lukket. Akutklinikkernes sygeplejersker har i perioden arbejdet på hospitalernes akutafdelinger.

Lægevagt og mindre skader

Med afsæt i faldende indlæggelsestal og faldende smittetryk i Region Midtjylland har et flertal i forretningsudvalget i dag besluttet, at tiden er inde til at genåbne akutklinikkerne. Det skal ske 25. januar, og det skal undersøges, hvordan akutklinikkernes personale sammen med personale fra corona-jobbanken lokalt kan indgå i vaccinationsindsatsen.

- Vi ønsker i høj grad et sundhedsvæsen tæt på borgerne, og derfor er jeg glad for dagens beslutning, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Med genåbningen bliver det blandt andet igen muligt at få tilset mindre skader og aftale konsultation med Lægevagten i Ringkøbing, Grenaa, Silkeborg og Skive.

Alternativets Rasmus Foged og Jakob Rixen fra Liberal Alliance stemte imod.

Vanskelig beslutning

Sundhedsstyrelsens prognoser rækker kun én uge frem, og det gør det vanskeligt at afgøre, det helt rette tidspunkt for genåbning.

- Vi er fortsat meget bekymrede for konsekvenserne af den engelske variant af coronavirus, som efter alt at dømme vil komme til at presse hospitalerne yderligere. Over for det står imidlertid ønsket om at få akutklinikkernes nærhed og tryghed tilbage i hverdagen, og for flertallet falder den afvejning ud til fordel for en genåbning, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Dialog med kommuner

Forretningsudvalget besluttede også på sit møde at gå i dialog med berørte kommuner, hvis det igen bliver aktuelt at skrue op eller ned for aktiviteten i akutklinikkerne.

Et enigt regionsråd har tidligere understreget, at lukningerne af akutklinikkerne var midlertidige.

 

Flere oplysninger