18.01.2021

Forretningsudvalget vil sikre vaccination hos egen læge eller på vaccinationssteder i alle kommuner. Snart åbner de første pop-up vaccinesteder i Ringkøbing, Skive og Grenaa.

Region Midtjylland tilbyder i forvejen vaccination på vaccinationscentre i Horsens, Aarhus, Randers, Silkeborg, Viborg, Holstebro og Herning.

De syv faste vaccinecentre skal hurtigst muligt suppleres af lokale tilbud om vaccination mod Covid-19. Helst hos de praktiserende læger, der allerede vaccinerer mod mange andre sygdomme, har forretningsudvalget netop besluttet.

- Der er noget enkelt over, at vi kan gå til egen læge for at blive vaccineret. Det er sådan, vi plejer at gøre og det ligner et lille skridt mod en lidt mere almindelig hverdag, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

På landsplan er regionerne og de praktiserende læger i dialog om opgaven. Hvis det ikke bliver muligt at lade praktiserende læger vaccinere mod Covid-19, ønsker politikerne i Forretningsudvalget at oprette vaccinationstilbud i alle 19 kommuner.

Desuden får borgere i målgruppen for nuværende vaccinationer på Anholt, Samsø, Tunø og Endelave mulighed for at få blive vaccineret mod COVID-19 på deres ø.

Vaccination i tre Sundhedshuse 

Ældre over 65 år med behov for personlig pleje og praktisk hjælp samt personer med særlig øget risiko for alvorligt forløb med Covid-19, der skal vaccineres mod Covid-19 i de kommende uger, kan snart få vaccination i Sundhedshusene i Ringkøbing, Skive og Grenaa. Forudsat at regionen som planlagt får flere vacciner leveret inden.

De tre nye vaccinationssteder åbnes som forsøg og skal bane vejen for flere lokale pop-up vaccinationssteder. Hvor de kommende midlertidige vaccinationssteder åbner, er endnu ikke på plads.

Adresser og åbningstider vil løbende blive opdateret www.corona.rm.dk.

Vaccination siden 27. december

Første vaccination i Region Midtjylland blev givet 27. december på plejehjem i Aarhus. Siden er vacciner givet på plejehjem i hele regionen, på hospitaler og i regionens syv vaccinationscentre.

De relativt få vaccinationssteder er valgt, for at sikre erfaringsopsamling og undgå spild, da de første vacciner har kort holdbarhed og kræver særlig ekspertise at håndtere.

Vent på invitationen

Endnu er der langt fra vacciner nok til at vaccinere alle interesserede. Sundhedsstyrelsen har derfor lavet en rækkefølge, som viser, hvornår 12 forskellige befolkningsgrupper kan forvente at få tilbudt vaccinen.

Invitationerne kommer via e-boks. Er man fritaget for digital post, kommer invitationen normalt som papirpost. Det er ikke muligt at blive vaccineret, før du har modtaget en invitation.

Fakta

Forretningsudvalget i Region Midtjylland har 18. januar besluttet:

  • at de syv nuværende vaccinationscentre suppleres af en generel vaccinationsindsats placeret i almen praksis i hele regionen,

 

  • at såfremt det ikke bliver muligt at anvende almen praksis, så går administrationen i dialog med kommunerne om etablering af satellitfunktioner i forlængelse af de eksisterende vaccinationscentre, så der bliver vaccinationstilbud i alle kommuner,

 

  • at der oprettes midlertidige pop-up vaccinationssteder til varetagelse af revaccinationer af personer over 65 år med behov for personlig pleje og praktisk hjælp samt personer med særlig øget risiko for alvorligt forløb med Covid-19, og

 

  • at pop-up vaccination, såfremt leverancerne tillader det, fra fredag den 22. januar 2021 indføres som prøveordning i sundhedshusene i Ringkøbing, Skive og Grenaa

Se dagsorden til forretningsudvalgets møde 18.01.21

Kontakt