06.07.2021

Susanne Lauth farver.jpg

Susanne Lauth. Foto: Region Syddanmark

Susanne Lauth bliver ny sygeplejefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital. Hun er i dag sygeplejefaglig direktør på Sydvestjysk Sygehus, men vil fra 1. september 2021 arbejde med udvikling og drift af Aarhus Universitetshospital sammen med hospitalets to lægefaglige direktører og hospitalsdirektøren.

Aarhus Universitetshospital (AUH) får fra 1. september ny sygeplejefaglig direktør med solid ledererfaring og sygeplejefaglig substans.

58-årige Susanne Lauth kommer fra en stilling som sygeplejefaglig direktør på Sydvestjysk Sygehus, der har 3.000 medarbejdere fordelt på adresser i Esbjerg, Grindsted og Brørup. Inden da var hun vicedirektør på Sygehus Vendsyssel og Sygehus Thy-Mors.

Med ansættelsen på AUH kommer hun sammen med to lægefaglige direktører og hospitalsdirektøren til at udgøre den øverste ledelse for universitetshospitalets mere end 10.000 medarbejdere på et hospital, der er kendt for tårnhøj faglig kvalitet, stor klinisk udvikling og forskning i verdensklasse. Herudover bliver hun en del af koncernledelsen i Region Midtjylland.

- Jeg glæder mig til at byde Susanne Lauth velkommen - både på Aarhus Universitetshospital og i koncernledelsen. Med Susanne Lauth får vi en sygeplejefaglig direktør med stærke visioner på det sygeplejefaglige område og en direktør, som har erfaring og evner til positivt og i tæt samarbejde med den øvrige ledelse på AUH kan drive forandringer, der kan sikre, at vi fortsat udbygger Aarhus Universitetshospitals position som et attraktivt hospital og en attraktiv arbejdsplads på højeste internationale niveau, siger koncerndirektør Ole Thomsen.

- Jeg ser AUH som et hospital med dygtige ledere og medarbejdere med en både bred og høj faglighed og en stærk samarbejdskultur. Fokus er at give patienterne den ypperste behandling og pleje. Det er et stærkt afsæt, som jeg gerne vil bidrage til fortsat at udvikle og fastholde gennem god drift, udvikling, uddannelse og forskning, så hospitalet kan forblive en del af den internationale hospitalselite og AUH både kan fastholde og tiltrække dygtige og ambitiøse ledere og medarbejdere til gavn for patienterne, siger Susanne Lauth.

Susanne Lauth er 58 år, har to voksne, udeboende børn og bor i Vejle med sin mand.

Hun afløser Inge-Pia Christensen, der gik på pension den 1. april 2021.

Fra 1. september består ledelsen på AUH af lægefaglig direktør Jørgen Schøler Kristensen, lægefaglig direktør Claus Thomsen, sygeplejefaglig direktør Susanne Lauth og hospitalsdirektør Poul Blaabjerg.

Yderligere info:

  • Koncerndirektør i Region Midtjylland, Ole Thomsen, tlf. 2146 9807
  • Ny sygeplejefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital fra 1. september Susanne Lauth, tlf. 5116 7089