19.07.2021 

Region Midtjylland har modtaget ca. 137.000 doser vaccine mod Covid-19 til brug i uge 29. 

De ca. 137.000 doser vaccine, regionen har til rådighed i uge 29, fordeler sig med ca. 50 % Pfizer- og 50 % Moderna-vaccine. 

Doserne skal bruges til første og anden vaccination mod Covid-19 af regionens borgere. 

Hvem er nu vaccineret? 

Per 15. juli er ca. 558.000 borgere i Region Midtjylland, 41,8 %, nu færdigvaccinerede. Ca. 862.000 borgere, 64,5 %, har taget hul på vaccinationen og fået det første af to vaccinestik. 

Alle borgere i regionen er nu inviteret til vaccination. De senest inviterede er børn i alderen 12-15 år, målgruppe 11, der omfatter ca. 48.000 borgere. 

Børn under 15 år modtager ikke selv invitationen, der sendes til forældres eller værges e-boks (post hvis fritaget for e-boks). 

Da det kan tage lidt tid at få invitationerne ud til alle 48.000, anbefaler vi, at utålmodige forældre logger på vacciner.dk og bestiller en vaccinetid, så snart det er muligt. 

Ofte er det muligt at bestille tid til vaccination, lidt før invitationen når frem i e-boks. 

Husk at gå med dit mindreårige barn til vaccination 

Børn under 15 år kan ikke selv give samtykke til vaccinationen. 

Når de skal vaccineres, skal en forælder eller værge derfor gå med ind til vaccinationen. 

Flere forældre har på Facebook undret sig over, at de dermed skal give samtykke "to gange". Altså både ved at bestille vaccinationstiden og igen på vaccinestedet. 

Ifølge Sundhedsloven skal behandlere have mundligt samtykke til behandlinger (her vaccination), umiddelbart inden den konkrete behandling (her vaccination) sættes i gang. 

Mange ledige vaccinetider i uge 29 

Lige nu har vaccinestederne i Region Midtjylland (per 16. juli) ca. 30.000 ledige tider i alt til 1. vaccination i uge 29 med Pfizer- og Moderna-vaccine. 

Sundhedsstyrelsen har 15. juli ændret det anbefalede interval mellem 1. og 2. vaccinestik, så flere kan blive færdigvaccineret hurtigt. 

Nu anbefales borgere at få 2. vaccinestik med Pfizer tre til fem uger efter 1. stik (hidtil fire til fem uger). 

Borgere, der er vaccineret med Moderna, anbefales uændret at få 2. vaccinestik fire til fem uger efter 1. vaccinestik. 

Gode råd, når du skal vaccineres 

Også i denne uge står personalet på vaccinestederne klar til at vaccinere med alle de doser, regionen har fået tildelt.

Vi håber, at mange borgere vil booke en tid hurtigst muligt, så vaccinerne kan bidrage til at stoppe smittespredningen. 

Når du skal vaccineres, er det vigtigt at du husker din tid. Kom tidligst 10 min før din vaccinationstid af hensyn til afstandskrav. Kommer du lidt for sent, bliver du vaccineret som planlagt.

Har du brug for en ledsager, må du tage én person med. 

Børn i alderen 12-15 år skal have en forælder eller værge med, når de skal vaccineres. 

Alle andre skal komme uden børn. Af pladshensyn og af hensyn til børnene er vi nødsaget til at afvise personer, der møder op til vaccination med mindreårige børn. 

Selvom risikoen er lille for, at du eller andre får det dårligt efter vaccinationen, kan det ske, og kan være en traumatisk oplevelse for børn.

Fakta 

  • Region Midtjylland har modtaget ca. 137.000 doser vaccine mod Covid-19 til brug i uge 29.
  • Per 15. juli er ca. 558.000 borgere i Region Midtjylland, 41,8 %, nu færdigvaccinerede. Ca. 862.000 borgere, 64,5 %, har taget hul på vaccinationen og fået det første af to vaccinestik.
  • Lige nu har vaccinestederne i Region Midtjylland (per 16. juli) ca. 30.000 ledige tider til 1. vaccination i uge 29. De ledige tider dækker vaccination med både Pfizer og Moderna.
  • Alle borgere i regionen er nu inviteret til vaccination. De senest inviterede er børn i alderen 12-15 år, målgruppe 11, der omfatter ca. 48.000 borgere.
  • Børn i alderen 12-15 år skal have en forælder eller værge med, når de skal vaccineres.

Kontakt