09.06.2021

Selvom Regionshospitalet Gødstrup endnu ikke er bygget helt færdigt, så blev det i dag fejret at den flotte legeplads, som Vestjylland Forsikring har doneret, er klar til leg.

Der var leg, smil og masser af taknemmelighed, da gårdrummet i afdelingen for Børn og Unge på Regionshospitalet Gødstrup blev indviet. Ingen indvielse af en legeplads uden børn, derfor var 25 børn fra Tjørring skole og deres lærere inviteret, for at teste om den levede op til forventningerne.

Legepladsen, der er en gave fra Vestjylland Forsikring, giver nemlig både plads til boldspil, leg og afslapning, og så giver den samtidig mulighed for motoriske test og anden faglig udredning, der indgår i behandlingen af børn og unge.

- Det er helt fantastisk. Vi har fået en kreativ legeplads til leg, og hvor der også er plads til terapi og undersøgelser. Om lidt tager vi hospitalet i brug, og vores håb er, at der dagligt vil være leg, glæde og test af børn her på pladsen, og at forældrene vil synes at legepladsen er dejlig og spændende, siger Marianne Bækager Jensen, der er oversygeplejerske på Børn og Unge.

Falder på et tørt sted

Legepladsen i Gødstrup er det første gårdrum, der står klar på Regionshospitalet Gødstrup. I Regionspsykiatrien Gødstrup er en række gårdhaver etableret, men på det somatiske hospital var budgettet til gårdhaverne noget af det første, der blev beskåret, i forbindelse med besparelser i byggeprojektet.
- Det er virkelig en flot gave, og den falder på et tørt sted. Vi ved at omgivelserne betyder rigtig meget, når man er på hospitalet. Derfor er vi ekstra taknemmelige for, at en privat donation på denne måde kan skabe glæde for de børn og deres familier, der får deres gang her, siger Ida Götke, der er sygeplejefaglig direktør på Hospitalsenheden Vest.
Fra hospitalet brugerråd var der også kun rosende ord om donationen.
- Det er en rigtig flot donation. Også fordi ingen har bedt Vestjylland Forsikring om det. Det er mange penge, men der er også rigtig mange mennesker, der får glæde af det, siger Karina Kragelund, der er medlem af brugerrådet på Hospitalsenheden Vest.
Gave fra hjertet
Det var en rørt direktør for Vestjylland Forsikring, der modtog de mange pæne ord til indvielsen. Jørgen Ladekjær har været med siden den aftalen om legepladsen blev lavet i 2019.
- Det her projekt betyder virkelig noget. Det er en måde, vi som selskab kan give noget tilbage til det samfund, vi er en del af. Her kan vi virkelig gøre en forskel, sagde han og fortsatte:
- Det her er virkelig en gave fra hjertet. Når man selv har prøvet at være indlagt med et barn, ved man at omgivelserne betyder noget. Her kommer der til at lyde af glade børn og ikke af sygehus.

Flere informationer

  • Oversygeplejerske Marianne Bækager Jensen tlf 7843 3610 kommunikationskonsulent Dorthe Gærup Nielsen tlf 61379386, dogani@rm.dk